Stranice

ponedjeljak, 11. svibnja 2009.

Pita na moj način


Slika1. Slana pita

Večeras sam baš nešto jako produktivna :) Ovo je samo jedna pita sa slanim nadjevom koju sam odavno htjela probati. Kako nisam baš vična razvlačenju kora i pravljenju vučenog tijesta, bilo me strah. Ali mora se odnekud početi tako da sam krenula i uspjela. Tijesto za pitu je isto kao na blogu Vrtaljica za pitu pod nazivom Bošćaluk pita . Nadjev je nešto drugačiji ali većinom proizvod trenutne inspiracije i sadržaja frižidera.

Za nadjev je potrebno:
konzerva kukuruza
1/2 kg kuhane blitve
malo feta sira
2 jaja
1 luk i malo češnjaka
soli,papar i origano

Popržiti luk na maslinovom ulju i dodati češnjak. Ubaciti blitvu koju ste prije toga izrezali na sitne komadiće. Nakon pet minuta prženja (ako treba promiješajte par puta) dodajte feta sir i kukuruz. Sve zajedno fino promješajte da se sjedini. Po želi posolite i popaprite. Umutite dva jaja, dodajte origano i prelijte preko povrća. Sve zajedno pomiješajte da se sjedini i miješajte dok se jaja ne sprže. Nadjev poslažite po tijestu i sve zajedno ispecite u pećnici na 200 stupnjeva.

4 komentara: