Stranice

četvrtak, 8. travnja 2010.

Pita od lješnjaka




Jeste ikada imali potrebu napraviti kolač od namirnice koju obožavate? Meni se to desilo s grizom. Moja mama kaže da sam ja ljubitelj griza od malih nogu, tj. da nikada nisam jela ništa drugo osim griza. I danas volim pojesti griz, pogotovo ujutro za doručak. Skuham ga s mlijekom i unutra ubacim par kockica čokolade da se fino otopi. Najdraže mi je zagrabiti žlicom i nabasati na otopljenu čokoladu... Da se vratim na temu, dakle odlučih potražiti što se nudi po pitanju griza i izabrah ovu pitu. Još jedan plus jest to što volim prhka tijesta pa sam spojila ugodno s korisnim. U originalu se pita zove Pita od oraha s kremom od griza ali se orasi mogu zamjeniti s lješnjacima ili bademima. Od srca preporučam lješnjake, iako mi se čini da ne bi bilo loše probati kakva je s bademima :)

Broj komentara: 12:

  1. I ja volim griz ali niko više u mojoj kući. Ali ja sam priča za sebe, volim sve što je slatko. Ova torta mi se jako sviđa pogotovo radi kombinacije s prhkim tijestom. Bome si me navukla:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. i ja isto volim griz i često ga znam pojesti s malo kakaa... jedan od omiljenih kolača mi je "kolač s grizom"... ako te bude zanimao recept, javi :) pita izgleda fenomenalno! i moram napomenuti da su ti se fotke drastično poboljšale! bravo! :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Iako nisam veliki ljubitelj griza ova pita tako dobro zvuči da bi mi se 100% svidjela. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Grazie federica.
    @josipa: naravno da može recept. U novom stanu ima puno više svjetla pa su fotke zbog toga bolje.
    @snježa, andrea i škrabalica: probajte, sigurno će vam se svidjeti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikad nisam voljela griz. Najgore mi je bilo kada smo u školi za užinu imali kuhani griz i onda bi to bilo posipano s malo Kraš ekspresa (kao da će ta mrvica Kraš ekspresa poboljšati okus)- na takve dane ja sam izašla iz reda (u kojem smo čekali svoju porciju griza) i vratila se u učionicu gladna - nikad nisma bila tako gladna da bih se prisilila da jedem griz.
    Ni danas ga ne volim, ali otkrila sam neke slane/pikantne varijante u kojima ga mogu pojesti.
    Iako, radim i jedan slatki kolač s grizom, koji ja ne jedem, ali ima ljudi koji ga vole: kuhani griz služi kao podloga, na njega se stavi kompot od višanja i kuhani puding od vanilije, a gore se stavi (crveni) preljev.

    Nisam nikad probala ovakvu kombinaciju s orašastim plodovima, to bi se sviđalo mojoj mami.

    OdgovoriIzbriši
  6. volim griz ali ne kuham ga često tj. već dugo nisam (ko'bi znao zašto), kolač mi zvuči fino i sigurna sam da bi i sa bademima bio odličan

    OdgovoriIzbriši
  7. Kod mene je takav slučaj da kao mala nijesam htjela ni pogledati griz, a sada kao velika:) ga baš volim. Mislim da je kombinacija sa lješnikom bolja nego sa orasima iz jednostavnog razloga što ja više volim lješnike:)

    OdgovoriIzbriši
  8. ja nikad baš nisam bila ljubitelj griza kao takvog, ali u kolačima ga volim. pita izgleda super!

    OdgovoriIzbriši
  9. Mmmmmm i ja gdje god mogu orahe zamijenim lješnjacima! Super receptić! :)

    OdgovoriIzbriši