Stranice

petak, 2. travnja 2010.

Rolano mliječno pecivo




Htjela sam napraviti slanu roladu a za to mi je trebalo neko fino tijesto. Slučajno sam naišla na recept za mliječno pecivo. Nakon što sam ga zamijesila, tijesto sam razvaljala u kvadratični oblik da bude što tanje. Premazala sam ga otopljenim maslacem pa sam slagala prvo sir (onaj u listićima za raditi toast) i onda šunku. Na kraju sam posula s majčinom dušicom i sve zajedno zarolala. Da bih stavila rolu u tepsiju za pečenje morala sam je složiti tako da su kao dvije role jedna pokraj druge. I ne znajući, na presjeku sam dobila zanimljiv oblik ;)

P.S. Nisam mogla odoljeti a da ne ubacim u sliku ove prekrasne ljubice ;)

Broj komentara: 10:

  1. Teško je odoliti i ljubicama i ovoj tvojoj roladi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam vidjela ove 'divlje' ljubicice godinama! Ova tvoje rolada je bas po mom ukusu. Volim ovo doba godine, kada svi nekako dobijaju slicne ideje (skoro svi smo pravili neke slatke ili slane 'hljebove')!

    OdgovoriIzbriši
  3. prekrasno, rolada je prelijepa nadam se da se pojela za čas posla...

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh, baš fino! Volim takva peciva!

    OdgovoriIzbriši
  5. Proljece je stiglo, ljubica ima na sve strane. Ja se ne mogu nagledati koliko ih ima...
    Roladu smo pojeli za tren, jedva sam sacuvala komad za slikanje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo pecivo mi zvuči izvrsno, a ljubica je predivna. :)

    Sretan Uskrs draga! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divna je,jako lepo izgleda!Sretan Uskrs!

    OdgovoriIzbriši
  8. joj, ja sam slaba na ovakva fina peciva. sjajno izgleda :)

    OdgovoriIzbriši