Stranice
▼
ponedjeljak, 31. siječnja 2011.
Kruh u kalupu za kuglof
Znam da izgleda neobično. To je i bila ideja cijelog projekta. Htjela sam napraviti kruh na malo drugačiji način. Trebalo je samo izbrati tijesto koje će se relativno lako dati smjestiti u kalup za kuglof.
Kada sam ga stavila u pećnicu nije puno obećavao. Međutim kada se ispekao promjenila sam mišljenje. I svoje oduševljenje želim podijeliti s vama.
Tijesto za kruh
500g običnog bijelog brašna
200g kukuruznog brašna
25g maslaca (isjeći na kockice)
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 vrećica suhog kvasca
150ml mlijeka
300ml tople vode
U velikoj posudi pomiješati brašno i sol. Utrljati polagano maslac, te dodati šećer i kvasac. Napraviti rupu u sredini. Dodati mlijeko i toplu vodu. Umijesiti mekano tijesto. Dodati još vode po potrebi. Staviti tijesto u nauljenu posudu i ostaviti na toplom mjestu oko sat vremena ili dok ne udvostruči veličinu. Nauljiti i pobrašniti kalup za kuglof. Tijesto formirati u oblik valjka te ga staviti u kalup tako da se krajevi spoje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Sjajna ideja - ovih dana smo nešto u kuglof-fazonu :-)))))))))) !!
OdgovoriIzbrišiO pa zašto ne u tom kalupu, baš dobra ideja, a i sastav tijesta mi se dopada.
OdgovoriIzbriši@Jovana: pa da, baš sam razmišljala o onim malim kalupima za kuglof...
OdgovoriIzbrišimeni se dopada ideja, morat ću ti je ukrasti
OdgovoriIzbriši@Dunja: tijesto je malo mekanije. Dovoljno da se rukama rasporedi po kalupu. Oblik ne mora biti savršen, i tako će se podignuti prilikom pečenja...
OdgovoriIzbriši@Nina: naravno. I ja sam tvoje slance. Samo da uhvatim vremena pa da napišem post :)
OdgovoriIzbrišiPa stvarno zanimljiva ideja. A imam izvrstan kalup za kuglof, zašto ne?
OdgovoriIzbrišiMislim da ti ipak nekako stižeš i dobro rasporediš vrijeme i zato kapa dolje!
@Snježa: hvala. Stižem, na teret nekih drugih stvari. Recimo spavanje zakidam maksimalno. A tko bi rekao da će i to jednog dana da se desi. Ja sam bila spavalica od minimalno 10-12 sati sna u komadu :)
OdgovoriIzbrišiDeluje softano,a rekla bih da ovu lepu boju ima od kukuruznog brasna,sve u svemu eksperiment uspeo!
OdgovoriIzbriši@Vera:upravo tako, jako je mekan i žut. I ja bih rekla uspjelo ;)
OdgovoriIzbrišisuper recept i odlična ideja za ovaj kalup!
OdgovoriIzbriši@Tamara: hvala.
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja, odličan recept!
OdgovoriIzbrišimmmmmmmmm....buonissimo!baci!
OdgovoriIzbriši@Just Cake Girl: hvala.
OdgovoriIzbriši@Federica: grazie.
Super recept! Hvala :-)
OdgovoriIzbrišiSuper ideja!
OdgovoriIzbriši@Marina i Jasna: hvala.
OdgovoriIzbrišiBaš super izgleda i jako mi se sviđa u ovom obliku. Inače mi je kukuruzni kruh najdraži tako da je ovaj baš po mom ukusu, a nema mi bolje kombinacije od friško pečenog domaćeg kruha sa šnitom pršutom. :)
OdgovoriIzbriši