Stranice

četvrtak, 17. veljače 2011.

Čokolada s anisom i cimetom


Neki dan sam poželjela nešta slatko, a pri ruci mi se našla samo čokolada za kuhanje. Nisam baš ljubitelj njenog okusa pa sam razmišljala kako da je obogatim? I na koji način da je učinim zanimljivom?



Tako se rodila ideja o čokoladi s anisom i cimetom. Usput sam našla praznu kutiju od jedne male bombonjere koja je stajala sa strane s ostalim rekvizitima za fotkanje. Nikad se ne zna kada će zatrebati ;)
I stvarno mi je dobro došla jer sam u njen kalup ulila čokoladu i stavila je u frižider. Na taj način sam dobila interesantne oblike...


Čokolada s anisom i cimetom


140g čokolade za kuhanje (to je veličina kalupa u kojem će se hladiti)
2 žličice mljevenog anisa
2 žličice mljevenog cimeta
2 žličice kakaa (gorkog)

Otopiti čokoladu na pari. Pomiješati je sa začinima. Nakon toga sipati toplu čokoladu u kalup i ostaviti u frižideru da se stisne. Izvaditi čokoladu iz frižidera 15-ak minuta prije posluživanja.

P.S. darivanje (giveaway) još traje pa vas rado pozivam da se uključite. Sretno!

Broj komentara: 25:

  1. Aajmee, ja sam oduševljena, odlična ideja s kalupom od bombonjere, moram priznati da sam prije par dana bila u jednom poznatom dućanu s kuhinjskim priborom i tamo sam naišla na takve kalupiće za minjone u raznim oblicima, trokutići, srca, a cijena mu je bila 70-tak kuna. Odlično si se dosjetila, ja sam oduševljena i idejom i čokoladom!

    OdgovoriIzbriši
  2. @Nada: i ja sam tražila kalupiće za minjone te odustala od cijene. Tada mi je ovo palo napamet...
    @Jasna, Mihaela, Miodrag i Dunja: hvala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična ideja Jubi. Imam silikonske kalupe za praline, ali baš mi fali još nekih oblika, a ovo je tako dobra ideja. A i isplativije je. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepo a prva fotka potpuno nadrealna :)

    OdgovoriIzbriši
  5. @Andrea: hvala. Imaš silikonske kalupe? Super, jedva čekam da vidim šta će izaći iz tvoje kuhinje...
    @maslinka: hvala, i meni se tako čini. A ustvari to jest bijela pozadina, bijeli tanjurić i podešen white balance na mom Sony cyber-shot-u :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ajme genijalno. ne znam jel dodadak anisa i cimeta bolji ili ova stvarno sjajna ideja sa bombonjerom..

    bravo

    OdgovoriIzbriši
  7. @Andrea: anis i cimet se osjete taman, a opet ne previše. Meni se najviše dopao dodataka kakoa jer je on stvarno doprinjeo inztenzivnijem okusu...

    OdgovoriIzbriši
  8. Oh... you creations always look so pretty!!!
    Savreseno ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasno izgleda a još bolje miriše:)na slatkoooo što ja obožavammm!

    OdgovoriIzbriši
  10. erfetti! splendidi e golosi :-) ciao Ely

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovo mi se dopada, prilagođavanje ukusa. Bila je jedna čokolada sa cimetom ali su je ukinuli, pa što se ne bi probalo u kućnoj radinosti.

    OdgovoriIzbriši
  12. @arba: miriše super, barem dok se miješa ;)
    @Ely: erano splendidi ;)
    @Jovana: hvala
    @Jelena: nisam probala tu čokoladu. Zašto su je ukinuli?
    @Marijana: hvala

    OdgovoriIzbriši
  13. super ideja za kalupiće pd bombonijere, i super začini za mirisne pralinice, divne su!

    OdgovoriIzbriši
  14. @Snježa, Tamara i Sweer Green: hvala!

    OdgovoriIzbriši
  15. There´s an award waiting for you at my blog.

    OdgovoriIzbriši