Stranice
▼
utorak, 17. svibnja 2011.
Sočni kokos kolač (bez brašna)
U zadnje vrijeme sam shvatila da često radim kolače bez brašna. Volim zamjeniti brašno nekom drugom namirnicom tipa orasi, lješnjaci i sl. Ovaj put se desilo da nisam imala ništa od toga pri ruci.
Našla se samo jedna vrećica kokos brašna. Odlučila sam probati pa šta bude. I nisam pogriješila. Ovo je jedan od onih kolača koji sliče na biskvit od jaja. Samo sliče, jer okus je totalno druga priča. Sočan, sladak, mekan i kompaktan. Ne znam kako drugačije da ga opišem :)
Sočni kokos kolač
sastojci
8 jaja
15 dkg šećera
20 dkg kokos (brašna)
50g blanširanih badema (pahuljice)
3 žlice mermelade od marelica
1 žlica vode
100 g maslaca
Miksati zajedno šećer i žumanjke dok ne dobijete pjenastu smjesu. Otopiti maslac na pari. Pomiješati kokosovo brašno i bademe. Razrjediti marmeladu od marelica sa žlicom vode (ako treba dodati još vode). Polako, naizmjenice u žumanjke dodavati kokosovo brašno i maslac. Na kraju umiješati razrjeđenu mermeladu. Miksati bjeljanjke sa prstohvatom soli. Pažljivo ih umiješati u pripremljenu smjesu. Peći na 200 stupnjeva oko 25 min. Ukrasiti po želji glazurom ili posuti šećerom u prahu.
Predivno izgleda!
OdgovoriIzbrišiDev'essere una bontà, una vera delizia!! Bravissima cara! Un bacione.
OdgovoriIzbriši@Jovana: hvala!
OdgovoriIzbriši@Manuela: una vera delizia :)
Imam prijateljicu alergičnu na gluten. Ovaj recept je kao stvoren za nju.
OdgovoriIzbrišiJako fino, volim kokos!
OdgovoriIzbriši@Anonimno: nadam se da će joj se svidjeti. I ja imam frendicu koja je alergična na gluten.
OdgovoriIzbriši@Tanja: hvala, i ja isto!
Ja sam primjetila da me sva jela u kojima ima brašna napuhuju:) Recept je odličan taman za mene i moje sinove, MM ne voli kokos!
OdgovoriIzbrišiOvaj odličan recet ću već sutra da probam!
OdgovoriIzbriši@Snježa: šteta za MM-a, ne zna šta propušta :)
OdgovoriIzbriši@Vera: super, javi dojmove!
Fino izgleda
OdgovoriIzbriši@Mary: hvala!
OdgovoriIzbrišiBaš mi se svidja! Volim kokos!
OdgovoriIzbrišiodličan recept, odličan kolač. I ja se sve više priklanjam ovima bez brašna i puno više mi odgovaraju i puno su mi ukusniji. Stoga i ovaj ide na isprobavanje. Jako lijepo mi izgleda.
OdgovoriIzbrišiKada stigneš navrati do mene, čeka te nagradica :)
@Vali: i ja isto :)
OdgovoriIzbriši@Branka: hvala!
odlično, biće isprobano ... super fotka :D
OdgovoriIzbriši