Stranice

utorak, 5. lipnja 2012.

Integralni krekeri s lanenim sjemenkama



Ovi krekeri su idealni za brz (i kvalitetan) međuobrok na poslu ili negdje između poslova koje danas trebate obaviti. Mogu poslužiti kao podloga za neko zanimljivo predjelo. Ja sam ih poslužila s ajvarom i ribanim sirom na vrhu. Vjerujem da bi se našlo još mnogo kombinacija za isprobati. Krekeri mogu stajati do tri tjedna u limenoj posudi, ako ih ne uspijete odmah sve pojesti ;)




Integralni krekeri s lanenim sjemenkama

200g integralnog pšeničnog brašna
100g maslaca (iz frižidera)
1 jaje
žličica soli
pržene sjemenke sezama (po želji)
lanene sjemenke (po želji)
mljevene crvene ili chilli papričice (po želji)
tople vode (cca 100ml ili po potrebi)

Pomiješati brašno, sol, sezam, lan i crvenu papriku. Dodati maslac (prethodno iskidan na kocke) i pomiješati sa suhim sastojcima da se dobije mrvičasta smjesa. U sredinu smjese dodati jaje i malo vode (par žlica). Rukama mijesiti smjesu uz dodavanje vode po potrebi. Kada se dobije čvrsto tijesto zamotati ga u prozirnu foliju te staviti u frižider na min pola sata. Nakon toga tijesto razvaljati, sjeći na oblike (po želji) i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva 10-ak minuta.


Broj komentara: 18:

  1. Odlični krekeri. Svakako ću ih raditi za svog muža koji ima ozbiljnih problema s tlakom i mora se riješiti nekih loših navika (cigareta, salame), ali ovakve stvari, bez soli, svakako može.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedem dosta ovakve kupovne krekere, i to baš najčešće sa ajvarom i sirom. Ovi tvoji baš izgledaju divno. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. @Laka kuharica: nadam se da će krekeri pomoći ;)
    @Uz Astal: hvala!
    @Zoka: evo prilike da napraviš domaće krekere. Još ako imaš domaći ajvar...

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim grickati krekere i bilježim recept za isprobavanje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Divni su, volim ih puno i sama ponekad pravim. U vecinu ide prasak za pecivo, zanimljivo je da su bez.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super su krekeri! Stvarno bi ih bilo dobro nositi na posao, a tamo sacuvati jednu teglu ajvara. Dobra ideja...

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja ih već isprobala :) Jutros me je dočekao ovaj recept kao poručen jer sam rešila da okrenem list i počnem malo zdravije da se hranim :) Odličan keks! Preukusan! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Tamara: super!
    @Tamara: hvala!
    @Gordana: ovo je u osnovi prhko tijesto sa dodatcima (zato nema pp)
    @Miki: odlično!

    OdgovoriIzbriši
  9. Obozavam slane grickalice, a ovi keksici odlicno izgledaju:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Volimo krekere i cesto ih pravim i to bas integralne ili od heljde.Probacu i ovu tvoju verziju.Pozzz

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni je ovo super i ne bi mi uspjelo čuvati ih tri tjedna.
    Najviše mi se sviđa što i nema puno sastojaka. Sve je jednostavno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Tvoja ideja za krekerje je odlična. Te krekerje bom naredila. Imam vse sestavine doma.

    OdgovoriIzbriši
  13. @Nataša: hvala!
    @Maja: javi rezultate!
    @Snježa: kod mene uvijek jednostavno ;)
    @with passion...: hvala!

    OdgovoriIzbriši
  14. odlični su krekeri, jednostavni i sigurno ukusni

    OdgovoriIzbriši
  15. Super izgledaju! Volim krekere, mogla bi ih grickati po cijeli dan :)

    OdgovoriIzbriši
  16. @Ana Zeljka: hvala!
    @Tanja: i ja isto ;)

    OdgovoriIzbriši