Stranice

petak, 15. lipnja 2012.

Labneh od svježeg kozjeg sira



U originalu Labneh se radi tako da se pomješa jogurt i malo soli. Potrebno je staviti ga u gazu i ostaviti dva dana u frižideru da se ocijedi. Nakon toga se od te smjese oblikuju kuglice (veličina po želji) i uvaljaju u prigodnu smjesu. Evo par primjera: sjemenke lana, isjeckane pistacije, crvenu papričicu, prepržene bademe, lješnjake i orahe...


Za razliku od jogurta, ovaj sir ne treba prethodno cijediti. Ja sam ovaj put koristila prepržene sjemenke sezama i suncokreta. Drugi put planiram ih uvaljati u prepržene isjeckane bademe i malo meda. Nešto kao slatka verzija ;)

Labneh od svježeg kozjeg sira

1 pakovanje svježeg kozjeg sira (Vindija, 280g)
pržene sjemenke suncokreta
pržene sjemenke sezama


Oblikovati kuglice od sira veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljati u prepržene sjemenke. Ostaviti ih par sati u frižideru da se fino stisnu. Uživati!

Broj komentara: 13:

  1. Kozji sir automatski budi asocijecije na vrijeme na djetinjstvo, kad smo imali koze i radili sir. U ovom obliku je sigurno još ukusniji.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgledaju, a sigurno su i ukusni! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. odlično, super predjelo, i za zabave, dekorativno i jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, jako volim svježi sir, baš je dekorativno :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Brzo, dekorativno, zgodno za 'parties'...

    OdgovoriIzbriši
  6. brze i vrlo dekorativne kuglice!!
    uz dobar pomidor i fetu kruha odlična večera

    OdgovoriIzbriši
  7. Fino i brzo, a totalno fora i dekorativno :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Volela bih da jednom napravim te kuglice, super su mi tako uvaljane u semenke i raznobojne.:))

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlicno. Jako volim kozji sir... :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Divno izgledaju!
    Nisam probala sa kozjim sirom, sigurno je odlično!

    OdgovoriIzbriši
  11. Obožavam ih! Probat ću i s kozjim sirom :)

    OdgovoriIzbriši