Stranice
▼
petak, 15. lipnja 2012.
Labneh od svježeg kozjeg sira
U originalu Labneh se radi tako da se pomješa jogurt i malo soli. Potrebno je staviti ga u gazu i ostaviti dva dana u frižideru da se ocijedi. Nakon toga se od te smjese oblikuju kuglice (veličina po želji) i uvaljaju u prigodnu smjesu. Evo par primjera: sjemenke lana, isjeckane pistacije, crvenu papričicu, prepržene bademe, lješnjake i orahe...
Za razliku od jogurta, ovaj sir ne treba prethodno cijediti. Ja sam ovaj put koristila prepržene sjemenke sezama i suncokreta. Drugi put planiram ih uvaljati u prepržene isjeckane bademe i malo meda. Nešto kao slatka verzija ;)
Labneh od svježeg kozjeg sira
1 pakovanje svježeg kozjeg sira (Vindija, 280g)
pržene sjemenke suncokreta
pržene sjemenke sezama
Oblikovati kuglice od sira veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljati u prepržene sjemenke. Ostaviti ih par sati u frižideru da se fino stisnu. Uživati!
Kozji sir automatski budi asocijecije na vrijeme na djetinjstvo, kad smo imali koze i radili sir. U ovom obliku je sigurno još ukusniji.
OdgovoriIzbrišiOdlično izgledaju, a sigurno su i ukusni! :)
OdgovoriIzbrišiodlično, super predjelo, i za zabave, dekorativno i jako fino!
OdgovoriIzbrišiOdlično, jako volim svježi sir, baš je dekorativno :)
OdgovoriIzbrišiJako dobro izgleda, dekorativno
OdgovoriIzbrišiBrzo, dekorativno, zgodno za 'parties'...
OdgovoriIzbrišibrze i vrlo dekorativne kuglice!!
OdgovoriIzbrišiuz dobar pomidor i fetu kruha odlična večera
Fino i brzo, a totalno fora i dekorativno :)
OdgovoriIzbrišiVolela bih da jednom napravim te kuglice, super su mi tako uvaljane u semenke i raznobojne.:))
OdgovoriIzbrišiOdlicno. Jako volim kozji sir... :)
OdgovoriIzbrišiDivno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiNisam probala sa kozjim sirom, sigurno je odlično!
Krasno izgledaju.
OdgovoriIzbrišiObožavam ih! Probat ću i s kozjim sirom :)
OdgovoriIzbriši