Stranice

nedjelja, 11. studenoga 2012.

Čokoladni kolačići s dodatkom klinčića



Obožavam miris klinčića, pogotovo u ovo vrijeme kada su pripreme za predstojeće blagdane (već) krenule. Po mom mišljenju prerano, ali tko mene pita ;)


Nisam ljubitelj kuhanog vina, ali kada se miris klinčića krenuo širiti iz pećnice naglo sam promjenila mišljenje. Najbolje je da pustite kolačiće da odstoje jedan dan, onda će miris (i okus) biti još bolji. Ako pak želite da vam stan i dalje fino miriše, samo ih ostavite na tanjuru prije nego odete van. To sam slučajno otkrila zaboraviši pospremiti keksiće u limenu kutiju ;)

Čokoladni kolačići s dodatkom klinčića

175g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
1/2 žličica mljevenog klinčića
75g maslaca
50g smeđeg šećera
1 žlica meda
125g čokolade (iskidane na sitne komade)

Pomiješati brašno, prašak za pecivo, klinčić i sodu bikarbonu. Pjenasto izmutiti maslac i šećer. U smjesu dodati med i polako dodavajući mješavinu brašna zamijesiti tijesto. Umiješati čokoladu pazeći da se komadići ne raspadnu. Peći desetak minuta na 170 stupnjeva.

P.S.
-tijesto je prilično mekano zato ga stavite pola sata u frižider prije pečenja
-žličicom vaditi male kuglice i rasporediti po pek papiru ostavljajući razmak dovoljan da se keksi ne dodiruju.

Broj komentara: 7:

  1. ovi tvoji keksići već mirišu na Božić!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgledaju baš miriši na Božić!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično, ovo se mora isprobati! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam miris klinčića i okus koji daju kolačima. A ovi keksići kao da viču "stiže Božić", baš su super!

    OdgovoriIzbriši
  5. fin kolacic,a meni nikada nebi palo na pamet da dodam i klincic i moram priznati da ga rijetko i upotrebljavam,sada cu ga staviti na vidno mjesto jer ga imam samo nije u upotrebi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. klinčić jako volim a naravno i keksiće koji su začinjeni njime kao ovi tvoji

    OdgovoriIzbriši