Slika1. Slana pita
Večeras sam baš nešto jako produktivna :) Ovo je samo jedna pita sa slanim nadjevom koju sam odavno htjela probati. Kako nisam baš vična razvlačenju kora i pravljenju vučenog tijesta, bilo me strah. Ali mora se odnekud početi tako da sam krenula i uspjela. Tijesto za pitu je isto kao na blogu Vrtaljica za pitu pod nazivom Bošćaluk pita . Nadjev je nešto drugačiji ali većinom proizvod trenutne inspiracije i sadržaja frižidera.
Za nadjev je potrebno:
konzerva kukuruza
1/2 kg kuhane blitve
malo feta sira
2 jaja
1 luk i malo češnjaka
soli,papar i origano
Popržiti luk na maslinovom ulju i dodati češnjak. Ubaciti blitvu koju ste prije toga izrezali na sitne komadiće. Nakon pet minuta prženja (ako treba promiješajte par puta) dodajte feta sir i kukuruz. Sve zajedno fino promješajte da se sjedini. Po želi posolite i popaprite. Umutite dva jaja, dodajte origano i prelijte preko povrća. Sve zajedno pomiješajte da se sjedini i miješajte dok se jaja ne sprže. Nadjev poslažite po tijestu i sve zajedno ispecite u pećnici na 200 stupnjeva.
4 komentara:
super ti je ispala...
it looks great!
odlicna je, a nadjev mi se jako svidja!
Ma, savršeno ti je ispala!
Objavi komentar