Slika1. Juha od tikve
Recept:
Isjeći buču na kockice, staviti u lonac i preliti vodom u koju se doda malo maslinovog ulja. Staviti sve zajedno da se kuha dok buča ne omekša. Dodati vrhnje za kuhanje (ja koristim sojino jer mi je boljeg okusa od "običnog" vrhnja), soli i papra te promiješati sve zajedno u blenderu sa se sjedini. Na kraju dodati i muškatnog oraščića, količinu prilagodite vašem ukusu. Vratite juhu na vatru i pustite da jednom proključa. Nakon toga isključite štednjak i ostavite da juha odstoji par minuta prije serviranja.
Uz buču za kuhanje, kupila sam i par ukrasnih tikvica. Jedna od njih se nalazi i na slici pokraj tanjura za juhu.
Broj komentara: 8:
Izvrsn aje juha od tikve! Asličica - super!
Volim sve vrste krem juha, a posebno volim tikve i tikvice.
I ja imam jednu ovakvu malu ukrasnu tikvu, totalno mi je fora. Sviđa mi se i ova zdjelica! ;)
ova juha mi je san snova i jedan je od razloga zašto volim kasno ljeto/jesen :) zdjelica mi je predivna... je li glinena?
obozavam buce na sve nacine, a najvise onu iz pecnice, juha ti je prefina!
I ja volim jesen zbog buče. Zdjelica je ukrasna drvena. Ovdje je poslužila kao model, inače jedemo iz većih tanjura/zdjelica. Ovako mi se činilo da će slika biti efektnija. Nisam nikada jela pečenu buču, to je sljedeće na listi: to be cooked ;)
njami :) ovo bas najavljuje jesen, a veseli me to vrijeme kad se moze jesti i malo "konkretnija" hrana. (nije da mene ljeto u tome priječi, ali eto... :))
jesen me ulovila nespremnu...nisam se ni snašla, a eto već kiša i magle...ali i prvih bundeva na placu, što me uvijek jako razveseli...juhica je super!
Reklama za pletene pelene???? Ne vjerujem, koji jadnici su toliko glupi da popuše foru da je to bolje za njihovo dijete i onda peru govna svaki dan sa uzvišenom mišlju kako su oni super. Peru govna svojim golim rukama i razmišlajaju kako čine dobro djelo.
Perite govna ljudi, perite govna to je dobro za vašu djecu. Perite govna ljudi, perite govna, to je dobor za vas.
Objavi komentar