Stranice

nedjelja, 20. studenoga 2011.

Peciva s bundevom i kaduljom



Sjećam se da sam par puta naišla na recepte u kojima se spominje kombinacija buče i kadulje. Kakve to veze ima s današnjim postom, sigurno se pitate? E pa skoro nikakve, osim da mi je kombinacija okusa poslužila kao inspiracija.


Prvo sam krenula s jednom idejom, da bih na kraju dobila ova peciva. Recept je jako jednostavan, priprema još jednostavnija. Nas je ova kombinacija toliko oduševila da sam ih ubrzo ponovo radila i to duplu dozu. Ovaj put su peciva uspjela preživjeti jedan dan i moram naglasiti da ni sutradan nisu bila manje ukusna. Peciva sama za sebe su odlična i ništa vam neće faliti ako ih tako konzumirate. Ako želite možete ih kombinirati uz maslac i malo češnjaka. Ovo je za mene savršena kombinacija!


Peciva s bundevom i kaduljom

400g brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
100ml tople vode
2 žlice maslinovog ulja
1 kom buče (veličina jedne šake), naribati
par listića suhe kadulje
maslac i krupna sol (za premazivanje)

U prigodnu zdjelu stavite brašno, napravite rupu u sredini te dodajte vodu, šećer, suhi kvasac i sol. Sve zajedno pomiješajte s malo brašna te dodajte naribanu buču. Umijesite srednje tvrdo tijesto. Po potrebi dodajte još vode ili brašna. Tijesto ostavite na toplome da se volumen udvostruči. Kratko ga premijesite te podijelite na osam kuglica. Od svake kuglice oblikujte pecivo, premažite maslacem te pospite krupnom soli i kaduljom. Peciva pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Broj komentara: 13:

  1. Ovo pecivo s kaduljom i bućom me odmah privuklo. Više nego primamljivo. Radi se o običnoj, ono što zovemo tikvica, ili onoj naranđastoj, jesenskoj?

    OdgovoriIzbriši
  2. @Dunja: radi se o običnoj buči vulgaris (mislim da se ta sorta zove stambolka ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicna peciva! Bas mi se svidja sto se bundeva samo izrenda u testo...

    OdgovoriIzbriši
  4. otkad sam prvi put napravila i probala tzv. garlic knotse, zaljubila sam se u simbiozu češnjaka i peciva :) Tako da mi se baš sviđa ovaj tvoj recept

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako zanimljivo... i jako lepo... moram probati...

    OdgovoriIzbriši
  6. Zvuči baš aromatično, bundeva i kadulja..pa još onako toplo, tek iz pećnice, kako najviše volim..mora biti savršeno fino!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne volim bundevu, tačnije, mogu da je pojedem ali ne uživam, tako da kod mene ova kadulja izvlači stvar :-) Sve u svemu, ovo pecivo ima taman veličinu i već i na izgled hrskavu koricu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Volim ovakva peciva koja su brzo gotova, a sigurna sam da je ovo odlično! Bilježim.

    OdgovoriIzbriši
  9. Peciva od bundeve sam nedavno baš radila, doduše bez kvasca i umjesto kadulje upotrijebila ružmarin. Bila sam oduševljena tako da uopće ne sumnjam da su ova peciva fenomenalna. bilježim recept!

    OdgovoriIzbriši
  10. Fenomenalno, bas za mene! Monikina sam probala, jos moram i ova:)

    OdgovoriIzbriši
  11. @Miki: i meni isto!
    @Tamara: garlic knots su sljedeći na to do listi!
    @maslinka: hvala.
    @Nada: topli su super, al niu ni loši sutradan ;)
    @Opasna: kadulja je odlična!
    @Katarzis: Hvala!
    @Monika: sjećam se tvojih peciva. Imam ih u planu isprobati!
    @Sweet Corner: hvala, imam u planu isprobati Monikine.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ova peciva baš mame,mirisom a sigurno i okusom. To ću isprobati :) . Odlično !

    OdgovoriIzbriši