petak, 24. rujna 2010.
Cobbler by Jubistacha
Cobbler je tradicionalno jelo bilo slatkog ili slanog okusa koje se peče. ( Izvor: Wiki ). Ja sam do sada radila samo onaj slatkog okusa i to u raznim kombinacijama voća. Mogu samo reći vau. Nešto tako jednostavno za pripremiti, a tako finog okusa nisam davno jela. Ovaj danas je slani cobbler. Ideja je došla iznenada, u želji da unesem barem malu promjenu u način prehrane i prezentaciju. Kada se svaki dan kuha ponekad je teško smisliti šta napraviti. Ako se i vama desi nedostatak inspiracije, probajte cobbler ;)
Cobbler by Jubistacha
sastojci (za 4 osobe):
700g pilećih prsiju (očišćenih)
2 manje glavice luka
1/2 kg rajčice
sol
papar
žličica šećera
kora
6 punih žlica maslaca (iz frižidera)
225 g brašna
prašak za pecivo
50g ribanog sira (parmezan ili neki sličan proizvod)
veci prstohvat soli
130 ml mlaćenice (jogurt može umjesto toga)
1. Ugrijati pećnicu na 190 °C.
2. Isjeći meso na trakice, luk na sitne komadiće, a rajčicu na malo krupnije komade od luka. Zažutiti luk na ulju, dodati meso i popržiti dok ne postane smeđe. Dodati rajčice i lagano dinstati dok rajčice i meso ne omekšaju. Dodati sol, papar po želji i šećer kako bi neutralizirali kiselost rajčica.
3. Pripremiti koru tako da hladni maslac utrljajte u brasno dok ne
dobijete masu koja podsjeca na krušne mrvice. Dodajte šećer i sol, dobro
promijesajte. Na kraju dodajte mlaćenicu kako biste dobili masu nalik na tijesto.
4. Razmazati tijesto po vrućem mesu (kako biste dobili neuredan izgled rukama kidajte loptice tijesta i poslažite ih po mesu)
5. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 6:
Videla sam slične stvari, ali ne baš ovako. Jako primamljivo! Obrok sve u jednom!
E ovo bih mogla probati i vjerujem da bi se svidjelo i mojim dečkima! Sve u jednom i jelo i kruh!
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....che buono!complimenti! ciao!
Ovo mi se jako sviđa ! odlična ideja, sastojci, ...., super obrok !
Fenomenalno,baš ću da probam,dosad sam pravila samo voćni!
Radila sam već neke slane varijante na temu cobblera i meni su one definitivno bolje od slatkih. Sviđa mi s ei ova varijanta:)
Objavi komentar