nedjelja, 6. veljače 2011.
Američke palačinke s kakaom
Mnogi od nas su odrasli uz mnoštvo američkih filmova. I danas rado pogledam film iako nisam neki fan. Iskreno, više volim knjige. Čitanje me ujedno zaokuplja i opušta mnogo dublje nego ijedan film. Kada sam bila klinka gledala sam najradije komedije.
Jedna od scena koja se često ponavljala jest doručak. Osim neizbježnog cornflakesa na meniju su se često našle palačinke. Za razliku od naših domaćih vulgaris koje su tanke, ove palačinke su deblje i ne mogu se savijati. Jedu se tako da se naslažu jedna na drugu i poliju slatkim preljevom po želji. Ja sam nedavno napravila karamel od mlijeka (dulche de leche) pa sam ga iskoristila kao preljev.
Da zaključim, ove palačinke nisu uopće loše, iako sumnjam da ću ih ikada više praviti. Mi ostajemo vjerni domaćem proizvodu :)
Recept je preuzet s bloga Felice in the Kitchen. Sve sam radila prema uputama, osim što sam još dodala dvije žlice kakaa.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 19:
Prelepe su !!Ja sam danas pravila američke palačinke ali sa kupinama i sjajne su !!
@Jovana: vjerujem da su sjajne. Ja sam ove radila prosli tjedan :)
Super palačinkice.
I ja sam ih pravila prije par mjeseci, bez kakaa. I bile su nam fine, ali vidiš, nismo ih više pravili...ipak su nam draže naše vilgaris palačinke :))) baš su ti lijepo ispale :)
super izgledaju palačinkice, ma da su i meni naše draže :)
@Dunja: hvala.
@JustCakeGirl & Tamara: Hvala. Baš mi je drago da nismo sami. Ipak su vulgaris bolje ;)
Hummmm it looks delicious!
@Duxa: thank you!
Nisam josh nikada dodavala kako u palacinke, ali sad si me inspirisala, pa cu morati da probam! Fino izgledaju...
@ Jasna 'KAKAO'
Krasno izgledaju i ne bih im rekla ne, iako...
U potpunosti se slažem s tobom. Svi smo sigurno isprobali i američke pancakes. Kako su meni palačinke prilično bez veze, općenito, ove me mogu "kupiti" samo s javorovim sirupom, ali kada nekoliko deci kod nas košta oko 80kn, ništa od toga. Kada su klinci bili mali, često sam radila palačinke, ali sada vrlo, vrlo rijetko.
Ja ih jako volim i radim ih često baš u ovoj kombinaciji s dulce da leche. Ipak i meni naše ostaju broj jedan. :)
@Jasna: hvala. kakao :)
@Katarzis: nisam znala da Javorov sirup toliko košta!!!
@Andrea: oh, dulche je zakon sa svime. Vjerujem da ni naše palačinke ne bi bile loše punjene s malo dulche-a ;)
Amerikanci nisu mi pri srcu, ali tvoje palacinke da...
@Miodrag: hvala!
na mom blogu imaš nagradu, navrati :)
Ja pravim i americke i nase odnosno francuske (crepes), mislim da su ih ipak francuzi izmislili :) no nije vazno ja sam sretna sto postoje obje verzije. Velika prednost americkih palacinki jest sto se puno brze peku jer u jednoj tavi istovtremeno peces po 4 - 5 palacinki od kojih svaka volumenski odgovara po jednoj tankoj. Taj podatak je prosjecnoj americkoj mami s po petero djece itekako vazan, zamisli da svako jutro mora peci one tanke :)
Medjutim tanke palacinke su nesto posebno i zapravo ne bih uopce usporedjivala ta dva deserta, svaki je ukusan na svoj nacin. Jos jedna prednost americkih palacinki je sto se zbog debljine mogu dodavati razni sastojci poput borovnica, grozdjica, komadica cokolade ili pirea od bundeve. Zanimljiv mi je ovaj tvoj dodatak kakaoa u palacinke.
@VolimBoje: hvala!
@SweetGreen: imaš pravo, da imam petoro djece i ja bih radila pet palačinki odjednom. Crepes možeš samo dvije paralelno, ako imaš dvije tave :) Probaj s kaakom, meni se sviđa dodatak. I boja naravno...
thank you for sharing my recipe! I am always on the look out for guest bloggers so let me know!
Objavi komentar