četvrtak, 25. studenoga 2010.

Nagrada i jedan fini kolačić

Upravo čitam Tadejin post o nagradama i sjetih se da i ja dobih jednu. Zapravo istu takvu. Dok sam se ja sjetila prosljediti dalje već su ih svi podobivali. A ako netko nije neka slobodno uzme. Sve što treba napraviti jest uzeti jpeg, postaviti da na svoj blog. Odgovoriti na par pitanja i prosljediti drugim blogovima :)



Ja se zahvaljujem Snježi s bloga Vrtaljica od srca na ovoj nagradi i ovim putem je prosljeđujem svima. Istina jest da ne bih ni čitala vaše blogove da mi se ne sviđaju ;)

Evo i pitanja:
1. Zašto si stvorila blog?

Zato jer sam htjela zabilježiti svoje kulinarske početke i skupljati recepte. Kasnije sam počela pratiti i blogove s ručnim radovima i pomalo šivati.

2. Koju vrstu blogova čitaš?

Kulinarske blogove, one o ručnim radovima i sve što mi se čini zanimljivo.

3. Imaš li omiljenu marku dekorativne kozmetike?

Nemam.

4. A odjeće?

Aha, made by Jubistacha (ako mi uspije da šašijem nešta nosivo :))

5. Koji proizvod dekorativne kozmetike ti je najbitniji?

Svi su jednako bitni.

6. Koju boju najviše voliš?

Zelenu.

7. Tvoj parfem?

Imam ih više, ne bi bilo fer da izdvojim. Mogli bi se naljutiti :)

8. Koji film najviše voliš?

Nemam najdraži film, volim pogledati sve šta mi se čini zanimljivo.

9. Koje države želiš posjetiti i zašto?

Sve u kojima nisam bila :) Osim udaljenih ruralnih dijelova, ja sam ipak žena u godinama ;)




A sada receptić:



Keksići od kokosa i lješnjaka

75g blanširanih lješnjaka
100g šećera
50g maslaca
prstohvat soli
5 žlica kokosovog brašna
3 žličice slatkog vrhnja
2 veća bjeljanjka
40g običnog brašna
2 žličice ruma



Pripremiti tepsiju za pečenje i pečnicu zagrijati na 180 stupnjeva. U sjeckalicu (food processor) staviti lješnjake i šećer te ih sjeckati dok ne dobijete finu smjesu. Dodati maslac i nastaviti sjeckati dok ne dobijete pjenastu masu. Dodati sol, kokos i slatko vrhnje. Sve zajedno promješati. Prebaciti smjesu u posudu za miješanje te dodati bjeljanjce, lagano miješajući kuhačom. Umiješati lagano brašno u smjesu. Na kraju dodati rum. Žličom vaditi komade tijesta i stavljati ih u pripremljenu tepsiju. Peći u toploj rerni 5-7 minuta. Trebali bi dobiti oko 16-ak komada keksića.

Broj komentara: 8:

Andrea kaže...

Jubi ovi keksi izgledaju savršeno. Obožavam kombinaciju kokosa i lješnjaka, a ovi su i jednostavni za napraviti. Fotke su ti zbilja sa svakim postom sve bolje i bolje, ove su jako lijepe.

Shangri La Food kaže...

volim ovakve krasne jednostaavne keksiće. ja sam baš u promišljanjima što napraviti za božić..

Tadeja kaže...

Izgledaju prekrasno zlaćani i mora da sjajno mirišu! Bilježim!

vera kaže...

Odlični su!

Josipa kaže...

Predivni keksići, osjetim aromu čak ovdje. :) fantastična im je i ova žuta boja :)

Nina kaže...

keksi su ti savršeni

Sweet Corner kaže...

keksi izgledaju tako mekano i fino i mislim da cu ih uskoro isprobati!

Branka - byB kaže...

super keksići i baš prekrasno izgledaju !!

Objavi komentar