nedjelja, 26. prosinca 2010.

Pečena buča s krompirima i ružmarinom



Pretjerali u jelu ovih dana ili ne, sigurno vam je dosta teške hrane. Ja sam poželjela nešto drugačije, po mogućnosti bez mesa, masnih priloga i teške juhe. A i moja jetra je trebala malo odmora.



U frižideru sam našla pola buče. U smočnici par komada krompira i neke začine. Odlučila sam malo eksperimentirati i dobila pečene komade buče i krompira s ružmarinom. Ovo je prilično lagano jelo i servirano uz salaticu idealan obrok za odmor. Ja sam ih servirala sa salatom od matovilca jer ga mi jako volimo i skoro uvijek imamo u frižideru. Osim zanimljive kombinacije okusa slatke buče, neutralnog krompira i ružmarina, kombinacija narančaste, žute i zelene boje na tanjuru je još bolja.




Pečena buča s krompirima i ružmarinom

pola buče (srednje veličine)
4 krompira (srednje veličine)
1 žličica soli
1 žličica ružmarina
maslinovo ulje

Očistiti buču i iskidati na kockice. Oguliti krompir i isjeći na sitnije komade. Sve zajedno posoliti. Dodati ružmarin i maslinovo ulje. Ne miješati, već lagano protresti da se sve zajedno prožme. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok krompir ne bude pečen.

Broj komentara: 12:

Snježa kaže...

Imaš ti pravo! Odličan prijedlog:)

Jovana kaže...

Odlično !! :-)))

MilaJeDraga kaže...

Jeste predivna kombinacija boja i ba[ svedena kombinacija ukusa :)
Krompir i ruzmarin ne mogu da omanu :)

Κάθαρσις kaže...

Fino i osvježavajuće. Sasvim se slažem s tobom. Moji bi me nabili u top da im to spremim kao ručak, ali meni se čini odličnim (može kao prilog za njih, glavno jelo za mene).

Josipa kaže...

Meni bi ovo bio idealan prilog uz neko pečenje, ali nakon ovih oblinih blagdanskih trpeza, ne bi bilo loše i kao glavno jelo! :) Boje su fenomenalne, a matovilac još nažalost nikad nisam probala.

Josipa kaže...

*obilnih :)

jubistacha kaže...

@Snježa: i ja se slažem :)
@Jovana: ne može drugačije :)
@MilaJeDraga: s daškom mediterana ne može se pogriješiti :)
@Κάθαρσις: najbolje je tako, i svi sretni i zadovoljni.
@Josipa: probaj matovilac, nama je super. Lagan i mekan a ne treba ga puno čistiti. Idealna salata :)

Dajana kaže...

Predobra mi je buca u kombinaciji s drugim povrcem. Ove jeseni sam je vise puta pripremala ali dinstanu, s brokulom, cvjetacom, prokulicom i mrkvom. Zbilja zasitno, a tako ukusno i lagano.

Vali kaže...

Ovo mi je odlicno! Ja danas i sutra sigurno bez mesa!

Andrea kaže...

Može, može! Mi nismo pretjerivali za blagdane ali ove kombinacije su kod mene uvijek dobro došle. :)
Boje su prekrasne, ovakvo jelo mora unjeti vedrinu i bojom i mirisom za ovako hladnih dana. :)

Dunja kaže...

O, pa to je prekrasno, malo salatice, savršeno. Dobar izbor.

Tadeja kaže...

Jel' može ovako? Ja ću se najesti krumpira i matovilca i priznati ti da su boje i kombinacija prekrasne, ali buču ostavim tebi? ;))))

Objavi komentar