utorak, 19. svibnja 2015.

Brza pogača



Ovo je idealan recept za sve one koji su zaboravni (kao ja). Ponekad mi se desi da zaboravim kupiti kruh. Ili sam uvjerena da ga još ima, a zapravo je upravo u tom trenu nestao i zadnji komadić. Osim opcije da se ponovo uputim van, postoji i opcija da sama ispečem kruh. Jedina kvaka je da to bude čim prije gotovo. Upravo zato sam iskemijala ovaj recept. Brzo, jednostavno i nadasve ukusno. Svi zadovoljni :)



Brza pogača
(osnovno tijesto)
300g brašna (obično kombiniram integralno pšenično i pirovo ili raženo)
300g svježeg posnog sira
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
1 jaje
Sve zajedno pomiješati da se dobije kompaktno tijesto. Ako treba (ovisi o vrsti brašna i veličini jajeta) dodati još vode. Tijesto ostaviti da se odmara dvadesetak minuta. Razvaljati ga i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.

Varijacije:
u tijesto umiješati ribani sir
na vrh tijesta utisnuti masline (kao na slici)
u tijesto dodati začinske trave
na vrh poredati sjemenke (sezam, suncokret, bundeva...)


4 komentara:

Dilajla kaže...

Odličan dodatak svježeg sira, jako dobro izgleda

tina.b. kaže...

Kupujem posni sir!

Petra Kranjica kaže...

Spremam recept za zaboravne dane;)

Ana Pavcec kaže...

Super :)

https://foodpassionatehr.blogspot.com

Objavi komentar