četvrtak, 9. rujna 2010.

Domaća pizza



U jednom od starijih brojeva časopisa Dobar tek sam naišla na super recept za pizza tijesto. Od tada sam ga radila nekoliko puta i svaki put izvrsno ispadne. Tijesto nije zahtjevno za napraviti, pa ako vam treba ručak na brzinu ovo je idealan recept:

300g brašna
1 vrečica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
1.5 dl mlake vode

Pomiješati brašno, kvasac i sol. Dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga da miruje na toplom mjestu 30-ak minuta. Razvaljalte tijesti na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje. Površinu tijesta tanko premažite uljem pomoću kista.

Nadjev za pizzu formiram prema sadržaju u frižideru (i okolo).
Ovaj put se našlo:

1 vrećica mozzarele
10 dkg zimske salame
parmezan
tri svježe paprike (isjeći na tanje komade i preliti maslinovim uljem)
vlasac
pinjoli

Broj komentara: 10:

Federica kaže...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........che buona!!!ciao!

Nada kaže...

Jako ukusno izgleda, šta je je! Bravo!

Taša kaže...

Obozavam picu sa domacim korama, ova izgleda fantasticno :)

Shangri La Food kaže...

nema do domaće pizze..

da, maslinovo ulje stvarno da poseban šmek tijestu i bude puno puno bolje.

Κάθαρσις kaže...

Ja sam sucker za pizzu, kao i moji kod kuće i odmah mi rastu zazubici kada vidim ovako lijepu kao što je tvoja.

Nina kaže...

odlično ti izgleda pizza, domaća je uvijek najbolja
kod mene nije baš često u posljednje vrijeme ali evo baš ovaj tjedan je bila i imam pripremljeno za objavu

Monika kaže...

tijesto izgleda baš primamljivo. ja volim kad je ovako malo deblje po rubovima, samo bi se tjesta mogla najesti kako mi je fino :)

Branka - byB kaže...

Super pizza , odlično izgleda i slažem se da nema do domaće pizze !!

Vali kaže...

Odlična je! Ja bas sutra za nedjeljni ručak radim pizzu! :)

Zelja kaže...

Sta reci sem: NJAM :)

Objavi komentar