četvrtak, 9. rujna 2010.
Domaća pizza
U jednom od starijih brojeva časopisa Dobar tek sam naišla na super recept za pizza tijesto. Od tada sam ga radila nekoliko puta i svaki put izvrsno ispadne. Tijesto nije zahtjevno za napraviti, pa ako vam treba ručak na brzinu ovo je idealan recept:
300g brašna
1 vrečica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
1.5 dl mlake vode
Pomiješati brašno, kvasac i sol. Dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga da miruje na toplom mjestu 30-ak minuta. Razvaljalte tijesti na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje. Površinu tijesta tanko premažite uljem pomoću kista.
Nadjev za pizzu formiram prema sadržaju u frižideru (i okolo).
Ovaj put se našlo:
1 vrećica mozzarele
10 dkg zimske salame
parmezan
tri svježe paprike (isjeći na tanje komade i preliti maslinovim uljem)
vlasac
pinjoli
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 10:
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........che buona!!!ciao!
Jako ukusno izgleda, šta je je! Bravo!
Obozavam picu sa domacim korama, ova izgleda fantasticno :)
nema do domaće pizze..
da, maslinovo ulje stvarno da poseban šmek tijestu i bude puno puno bolje.
Ja sam sucker za pizzu, kao i moji kod kuće i odmah mi rastu zazubici kada vidim ovako lijepu kao što je tvoja.
odlično ti izgleda pizza, domaća je uvijek najbolja
kod mene nije baš često u posljednje vrijeme ali evo baš ovaj tjedan je bila i imam pripremljeno za objavu
tijesto izgleda baš primamljivo. ja volim kad je ovako malo deblje po rubovima, samo bi se tjesta mogla najesti kako mi je fino :)
Super pizza , odlično izgleda i slažem se da nema do domaće pizze !!
Odlična je! Ja bas sutra za nedjeljni ručak radim pizzu! :)
Sta reci sem: NJAM :)
Objavi komentar