ponedjeljak, 13. srpnja 2009.

Lagana ljetna haljina


Slika1. Prekrasne orhideje


Ne, ovo nije post o orhidejama već o haljinama, slika je tu radi uvoda :)
Prošli vikend sam sasvim slučajno odlučila sašiti sebi jednu ljetnu haljinu. Kupila sam prekrasni materijal boje vanilije, uzela kao predložak svoju najdražu haljinu te krenula na posao. Uz male preinake zbog nedostatka materijala ispalo je mnogo bolje nego sam očekivala. Napravila sam i prigodni tutoriajal u pdf formatu kojeg možete skinuti na ovom linku: tutorijal_haljina.pdf.

Broj komentara: 12:

Andrea kaže...

Super Jubi, ja već dugo želim početi šivati (kao što ti stalno tu i komentiram) al nikao da uhvatim vremena. Puna sam ideja al nikao ih realizirati. :)
Inače gdje postavlajš PDF-ov, mislila sam i ja one tutorijale s foruma ubacit u pdf pa da ih ljudi mogu sknuti i printati?

Unknown kaže...

Izvrsno, draga!
Potpuno te razumijem jer sam i ja nekada uživala u šivanju, noć je bila vrijeme kada sam sjedala za nju i nisam ustajala dok sve ne završim!

jubistacha kaže...

@Andrea, doci ce vrijeme i za sivanje, ne brini se :) Ja svoje pdf-ove postavljam na sluzbenu muzevu web stranicu, ali mislim da sam nasla nacin kako uploadati na blogspot tj.koristeci google account. Na ovoj stranici se nalaze upustva pa probaj, drzim fige da uspije. http://www.blogdoctor.me/2007/02/upload-files-to-blogger.html
Trebas samo naci dio teksta pod nazivom FREE HOSTING.

jubistacha kaže...

@snjeza, ja jos nisam bila cijelu noc nad masinom, ali zato jesam cijeli vikend. I sada me za nagradu bole ledja, ali tjesi me to sto imam dvije prekrasne ljetne haljinice :)

Sweet Corner kaže...

svaka ti cast, divim se svima koji nemaju dvije lijeve ruke kao ja:))) nazalost nisam nisam naslijedila od svoje bake, profi svelje:))odlicna je haljinica!

Monika kaže...

ponekad mi je stvarno jako žao što ne znam šivati...haljina je super! :)

volim_kuhati kaže...

ja sam oduvijek htjela kupiti stroj za šivanje i nadam se da i hoću jednom :) a do tad se divim tebi i ovoj krasnoj haljini... možeš li staviti, ovdje ili na forum, fotku na kojoj se vidi cijela haljina, ovako mi je malo odrezana

jubistacha kaže...

slikat cu haljinu u cijelosti, pa cu ti poslati na mejl ili staviti na forum. Imam jos jednu haljinu u pripremi pa cekam da i to zavrsim!

Вера kaže...

Moja mama ima masinu,ali meni nikako sivenje ne ide od ruke,iako mi je mama hiljadu puta pokazivala.
Pdf.cu uzeti,svidja mi se!

Shangri La Food kaže...

Blago ti se kad imaš tako zlane ruke :). ja jedva gumb sašijem

jubistacha kaže...

@vera, probaj i ti sasiti haljinicu,nemas sta izgubiti osim mozda malo vremena :)
@shangri la food, hvala ti. Vjerujem da svi imamo zlatne ruke za nesto!

Unknown kaže...

Imam šivaću mašinu, ali ju nikad ne koristim jer je starija i dosta je očuvana, pa me strah da ću nešto pokidati :) baš bih htjela naučiti šivati da si mogu napraviti tako neke sitnice
škola za dizajn

Objavi komentar