utorak, 16. ožujka 2010.

Nedjeljnji ručak


Od čega se sastoji vaš nedjeljnji ručak? Od juhe, glavnog jela i deserta? Ovo je naš ručak od prošle nedjelje. Prvo je na stol došla fina pileća juhica. Svaka domaćica ima svoj recept za juhu, stoga nema potrebe da ja pišem svoj. Nakon toga smo jeli rolanu puretinu u umaku od vrhnja. Pureći šnicli se premažu sirom (obični sir za mazanje) i na to se nareda buđola (ili što već imate u frižideru). Sve zajedno se zavrne i osigura čačkalicama (ili koncem za meso). Rolice popržiti kratko na ulju da dobiju finu boju. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i začine po želji (ja toplo preporučujem kopar) i lagano prokuhati da se umak reducira. I naravno, slatko dolazi na kraju. Kolač je kombinacija starog i novog.

Recept za kolač:

PADIŠPANJ (biskvit)
6 jaja (odvojiti žumance i bjeljanke), 6 žlica ( uzvrh) šećera, 6 žlica (uzvrh) brašna, aroma po želji ( vanilija, limunova korica...) Miješati žumanca sa šećerom da se zapjene i narastu te smjesa dobije limun žutu boju ( cca 10 min). Posebno istući bjeljance sa na vrh noža soli dok nastane čvrsti snijeg. U žumanca sa šećerom naizmjenice dodavati prosijano brašno i snijeg od bjeljanaca. Lagano miješati da bjeljanci ne spadnu. Peći na 180 stupnjeva cca 30 min.


Krema je napravljena prema receptu s bloga Sweet corner, samo bijela krema a preljev od malina ću jednom drugom prilikom. Drugi put ću poduplati mjeru jer za onu količinu biskvita treba malo više kreme ;)

Broj komentara: 5:

Sandy kaže...

mmm koji je to fini nedeljni rucak :) e kad si spomenula kopar, tako mi fali njegov okus, ovdje ga nema izludit cu :) danas mi se i ne da bas kuhat, spremit cu rizu s bobom (tu treba ici kopar kao zacinm daje jedan posebni stih), jesi ikada probala tako nesto? poprzi ti se nasjeckani luk na ulje, dodas kopar onda bob da se malo poprzi, zacinis, prelijes pilecom juhom (ili kocku stavis) i dodas rizu i pustis da se kuha. meni jedan od najomiljenijih recepta za rizu.

jubistacha kaže...

Hej, Sandy ovo jako dobro zvuči. I ja volim kopar, a bob i rižu itekako obožavam. Jedva čekam da dođe svježi bob na plac pa ću isprobati tvoj recept.

Federica Simoni kaže...

wow che meraviglia!

Вера kaže...

uf,sve si dobro spremila!

kreativka kaže...

fino, fino...evo sutra je nedjelja a fina pileća juha nezaobilazna, naravno svatko ima svoj recept i stavi šta se nađe u kuhinji od povrća....začina.....već osjećam miris...pozdrav...

Objavi komentar