ponedjeljak, 12. srpnja 2010.
Irish Coffee Gàteau
Jednostavan, brz i jako ukusan recept. Uopće nema potrebe paliti pećnicu, što nam jako teško pada u vrijeme ovih vrućina :)
Recept je iz kuharice pod nazivom: Simply Cadbury's chocolate, autorice Joanne Farrow.
Ovako izgleda u originalu (preveden s engleskog, a u zagradama se nalazi ono što sam izmjenila).
2 žlice instant kave
100ml vruće vode
50g šećera
3 žlice Irskog viskija
(ja sam skuhala u istoj količini vode i šećera običnu tursku kavu, procijedila je i dodala liker od višnje)
300g čokolade iskidane na komade
300ml slatkog vrhnja
200g grčkog jogurta (uzela sam kremasti jogurt iz Lidla)
200g keksa ili piškota
za dekoraciju:
komadići čokolade i kakao u prahu
Otopiti zrnca kave u vrućoj vodi. Dodati šećer i lagano grijati dok se šećer ne otopi. Provreti i ostaviti da vrije 1 minutu. Umiješati unutra viski.
Otopiti svu čokoladu u polovini količine slatkog vrhnja tako da sve zajedno miješate na laganoj vatri. Ukloniti s vatre i premjestiti u zdjelu. Dodati ostatak vrhnja i jogurt. Sve zajedno promiješati i ostaviti kremu da se lagano stisne.
Namazati tanak sloj kreme u tepsiju u kojoj će se slagati kolač. Namočiti jednu trećinu keksa u kavu tako da omekšaju ali ne budu premekani. Složiti kekese preko čokolade. Ponovo namazati sloj čokolade preko keksiju. Dalje nastaviti s redom keksa kao i u prethodnom koraku. Na kraju treba ostati jedan sloj kreme koji će biti na vrhu (kod mene nije ostalo, nego se vide keksi šta i nije tako loše). Sve zajedno hladiti u frižideru minimalno 3-4 sata da se fino stisne. Kod posluživanja dekorirati vrh kolača s čokoladnim zavijutcima i kakao prahom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 12:
Fino, odlično za vruče dane. Slično mojoj Mochi cocolati, samo još jednostavnije. Moram probati.
Super ! ovo bi bilo nešto za mene, odlična ljetna poslastica , vjerujem odličnog okusa :). Jako dobro i lijepo izgleda !
Moglo bi se uskoro probati obzirom na vrućinu koja ne umanjuje želju za slatkim.
c'est trop gourmand, impossible d'y résister
belle photo
bonne soirée
Skokni na boj blog, evo nagrada za tebe.
Apsolutno idealno rješenje za toplo vrijeme. Ovaj kolač zvuči jako ukusno. :)
obožavam kolače s keksom, jako dobro izgleda
Svidja mi se sastav i sto se brzo priprema...jedino mi je problem sto treba cekati 3-4 h da se ohladi, hihih...ko ce docekati!;)))
Odlično, odlično,... Imaš nagradicu na mojemu blogu...
Nagradica te čeka i na mom blogu :)
Deluje lako za napraviti i ujedno idealno za ove letnje dane!!!
zvuči i zgleda fenomenalno! savršeno za ove vrućine :)
Objavi komentar