nedjelja, 25. srpnja 2010.

One Lovely Blog Award i Junački kolač


Zahvaljujem svim blogericama koje su bile vrijedne i primile te prosljedile ovu nagradu.
Kada sam dobila obavijesti ili putem komentara ili mejla o dobivenoj nagradi nisam mogla vjerovati, jednu te istu nagradu sam dobila od čak šest blog dama s kojima se virtualno družim. Ovim putem javno hvala: Κάθαρσις s bloga Laka kuharica,Taši s bloga Moja kuhinja, Dunji s bloga Parfe-Dunja, Snježi s bloga Vrtaljica, Nataši s bloga Gastro fusion i Željki s bloga Pippi u kuhinji. Kada sam gledala kome bih prosljedila ovu nagradu vidjela sam da je većina blogova ima. Zato sam odlučila da je neću prosljediti nikome specijalno već ću je staviti ovdje i posvetiti svim blogovima koje pratim i koji mene prate. Zato slobodno dođite i pokupite svoju nagradu i dalje prosljedite. Ipak ću nešto prosljediti u ovom postu, a to je recept za jedan jednostavan nedjeljnji kolač za koji vam ne treba pećnica. Nastao je sasvim slučajno i toliko nam se svidio da je čak i ime dobio: Junački kolač (zato šta je junački dobar :)) Nadam se da će i vama biti.



Junački kolač

petit beure keksi (onoliko koliko vam treba za dva reda u vašoj najomiljenijoj tepsiji)
dva pudinga od maline
700ml mlijeka
200g tamne čokolade
250g kokosovog brašna
500g mascarponea

Odvojiti par žlica hladnog mlijeka te ga pomiješati s prahom za puding. Ostatak mlijeka staviti da prokuha. Kada prokuha, natrgati čokoladu i staviti u mlijeko da se otopi. U to dodati puding prah i zakuhati puding. Ostaviti puding sastrane da se malo ohladi. Prebaciti ga u zdjelu za miksanje, te polako dodavati mascarpone miješajući lagano. Kada je mascarpone umiješan na isti način dodati kokosovo brašno. U tepsiju slagati red keksa pa ih natopiti toplim mlijekom (ovdje možete improvizirati pa dodati kavu ili rum). Kekse premazati polovicom kreme i onda ponoviti isti postupak s ostatkom keksa i kreme. Ostaviti u frižideru min 3h, a najbolje je preko noći.

Broj komentara: 7:

stocicu postavi se kaže...

volim ove brze kolače,probam :)

Unknown kaže...

I ne bio junački kada si u njega stavila tako dobre sastojke:))

Laka kuharica kaže...

Jako zgodno ime, baš zabavno. Kolač izgleda vrlo sočno, kremasto, no ja nikada, baš nikada ne radim nikakve kolače s pudingom. Pudinzi u kolačima su isto neka navada kuharica iz ovih naših krajeva, s obzirom da ja nigdje drugdje ne nalazim takve recepte (eventualno kod Amerikanki). Svejedno, "od čega sit, od toga debel", tj. prekrasan kolač za one koji vole. Ja ću samo gledati.

jubistacha kaže...

Nisam se nikada pitala odakle puding u kolačima ali meni se sviđa korištenje istog jer skraćuje vrijeme pravljenja a to mi je dosta bitno. Postoji i krema za kolače koja se radi tako da se napravi domaći puding (brašno, šećer i mlijeko) i onda se u to doda izrađeni maslac i kokos ili nešta drugo po želji. Tako da mi se čini kako se puding u nekakvom obliku svakako koristio i prije. Ja sam samo iskombinirala ono što sam imala u ostavi i frižideru, i istina je da jest zasitan. Ja to volim jer onda ne moraš puno pojesti pa dulje traje ;)

Josipa kaže...

nemam ništa protiv pudinga u kolačima jer on je samo kupovna verzija nekih vrsta krema koje i sami doma često radimo za određene vrste kolača... sigurno da preferiram domaće verzije, ali eto, i ovaj vikend sam radila jedan kolač s kupovnim pudingom i bio je baš fin! ali ovaj tvoj izgleda još bolje :)

jubistacha kaže...

Hoćeš nam staviti receptić na blog? U zadnje vrijeme tražim recepte koji ne zahtjevaju korištenje pećnice pa ako je ovaj takav još bolje :)

Shangri La Food kaže...

evo kod mene jedna za tebe :)

http://shangrilafood.blogspot.com/2010/07/back-to-reality-i-nagradice.html

Objavi komentar