Zato ću kada stignem staviti na ovaj blog par takvih recepata. Današnji recept je toliko jednostavan da ga i početnici mogu isprobati. Toliko je jednostavan da će biti prezentiran s više slike, a manje teksta.
Jastučići od sira i pekmeza
1 pakovanje prethodno razvaljanog lisnatog tijesta (koje može stati u običnom frižideru tako da preskačemo vrijeme koje treba proći dok se odmrzne ono iz zamrzivača)
1 žlica rižinih pahuljica (može bilo koje suhe pahuljice koje imate pri ruci)
3 žlice pekmeza (ja imam pri ruci domaći od šljiva ali bilo koji drugi će isto tako fino poslužiti)
1 žlicu svježeg sira
vanilin šećer (po potrebi)
topla voda

Namočiti rižine pahuljice u toplu vodu i pričekati pola sata da omekšaju. Dodati pekmez i sir. Sve zajedno promiješati. Probati i ako volite slađe dodati vanilinog šećera (sve ovisi o količini šećera u pekmezu).

Otvoriti lisnato tijesto i raširiti ga po ravnoj površini. Razrezati ga tako da dobijete 2x5 pravokutnika.

Stavljati male hrpice punjenja na tijesto, preklopiti ga i vilicom pritiskati rubove da se rijesto poveže.

Staviti tijesto u pećnicu da se peče na srednjoj temperaturi dok ne porumeni.

Na kraju bi zamotuljci trebali izgledati slično kao ovi na slici.

Ili u presjeku...

Ukupno: efektivnog rada otprilike 10-ak minuta, ostalo je samo čekanje. Dobar tek!
4 komentara:
Sto dobro izgledaju,bas fino...
Nešto me krenulo izgleda sa lisnatim, baš sam radila u zadnje vrijeme od lisnatog slane kiflice sa hrenovkama i slatke sa punjenjem od oraha, sad još i ovaj recept...super.
odlično izgledaju, stvarno brzinski
Brzo, jednostavno, odlično !
Punjenje mi se jako sviđa , super kombinacija !
Objavi komentar