ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Domaći bounty



Nisam ljubitelj ovog slatkiša, ali volim kokos i čokoladu. Na Internetu sam pronašla recept, malo ga prilagodila i krenula u izradu.
Jeste čuli za Bakerella-u? Ako niste onda svakako posjetite njezinu stranicu. Ona izrađuje najmaštovotije kolačiće ili kako ga oni nazivaju Cake Pops.



To su ustvari male kuglice na stalku, slično kao diječje lizalice. Ukrašene su na tisuću načina. Jako puno mašte i truda je uloženo u te kreacije. Čak je tiskala i svoju prvu knjigu koju sada promovira po USA i Canadi. Ja sam totalno oduševljena izgledom Pops-a. Jedino što ne volim jest to što koristi umjetne boje za ukrašavanje. Čak postoji i flomaster koji sadrži jestivu boju. Zamislite. Bez obzira šta to izgleda famozno ja bih preskočila degustaciju.

U ovom receptu nema umjetnih boja i sladila (barem ne nakandno dodanih ;)).
Samo malo kokosa, čokolade i još pa sitnica... Recept je jednostavan. Kuglice se lagano oblikuju, samo ih treba složiti na štapiće. Nisam našla držače za lizalice pa sam iskoristila štapiće za ražnjiće umjesto njih. Od ove smjese ispadne otprilike 20-ak kuglica. Malo sam se poigrala s bojama i ukrasima. Napravila sam crne, bijele i šarene kuglice. Treba paziti da ne stoje predugo van na toplom jer imaju jednu nezgodnu naviku. Otope se pa spadnu sa štapića ;)




Domaći bounty


200g kokosa
100 ml vrhnja za kuhanje
60 g šećera u prahu
75g maslaca
1 žličica ruma
tamna, bijela čokolada za ukrašavanje

Pomiješati kokos i šećer u prahu. U vrhnje za kuhanje dodati rum. Isjeći maslac na listiće i dodati ga u smesu kokosa i šećera. Sve fino izmiješati. Umiješati vrnje i rum te mijesti dok se sve zajedno ne poveže. Ostaviti smjesu u frižideru minimalno sat vremena. Oblikovati kuglice, staviti ih na štapić i ukrašavati po želji.

Broj komentara: 13:

Shangri La Food kaže...

ajme ovo je super... ne znam jel bi ih uspjela napraviti toliko koliko bi ih moj muž pojeo :)))

Dunja kaže...

Ma prekrasno!

Casa de vainilla kaže...

Svidja mi se kako si ih "upakovala", a svidja mi se i recept. Dugo sam merkala vanylicin Bounty ali sam uvek odlagala da ga isprobam zboge velike kolicine margarina... ovde kod nas nema margarina sa ukusom slatke pavlake a bojala sam se da bi se obican mnogo osetio i preuzeo ukus kokosa.
Nedavno sam pronasla verziju bez margarina i spremam se da je isprobam sad za praznike, a ako ne uspe vracam se po ovaj tvoj recept :)

Unknown kaže...

Izvrsno, pa to mi čak ne izgleda ni komplicirano za napraviti!

Snježana Cetina kaže...

Prekrasno !!

stocicu postavi se kaže...

Obožavam kokos,prelepo izgledaju!!!

Vali kaže...

Obožavam kombinaciju kokos-čokolada! Mogla bih ovo već danas isprobati! ;)

Andrea kaže...

Naravno da znam Bakerellu, prekrasan joj je blog.
Jako su ti lijepo ispale ove kuglice, a ideja je odlična. Pošto obožavam Bounty ovo ću isprobati. :)

Mare kaže...

kako ti uvijek pogodiš baš ono što ja volim?)....
jako volim bounty:)))....

Branka - byB kaže...

kako je ovo lijepo i slatko, super ideja ! I meni se čini da nije komplicirano za napraviti, moram ovo isprobati i razveseliti i sebe i druge :)

J e l e n a kaže...

Videla sam ovu ideju i super je. Mislim da je Bounty jako dobra i kvalitetna kombinacija na drvcetu. Onako bela kuglica kao grudva snega.

Laka kuharica kaže...

Prekrasno, odlično izgledaju i moram probati. A Ameri nema čega nemaju. Kada ovdje neki laprdaju kako smo MI potrošačko društvo, to samo znači da nisu pomolili nos iz svojeg sokaka. Trebali bi skoknuti do Amerike, pa da onda vide čega sve ima i kojom brzinom to nestaje.

Sweet Corner kaže...

ajme ovo je super, i sastojci mi odgovaraju, o dekorativnosti niti ne moram:)

Objavi komentar