subota, 1. siječnja 2011.

Kocke od naranče



Koja se boja nosi ove zime? Nemam pojma. To neka odlučuju "trendsetteri". Ja znam koja se boja nosi ove zime u mojoj kuhinji. Dobila sam veliki paket pun naranača prošli tjedan. Naranče su domaće, neprskane. Manje su nego kupovne, kiselije ali zato mirišu savršeno. Osim što sam se bacila na konzumaciju sirovih, što i jest najbolji način unošenja C vitamina, odlučila sam ih probati slađoj varijanti. Ovaj kolač se na Internetu može naći u originalu kao Lemon bars. Ja sam ga prilagodila sebi, nešto dodala, nešto zamjenila i ispale su kocke od naranče ;)



Kocke od naranče

175g brašna
125g maslaca
50g šećera
100g šećera u prahu
1 žličica praška za pecivo
1 žličica soli
2 jaja (lagano izmućena)
sok i korica od jedne naranče
šećer u prahu za ukrašavanje


Izmiješati zajedno brašno i maslac dok ne dobijete mješavinu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte šećer i sve zajedno izmješajte. Stavite smjesu u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili. Sve zajedno staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 170 stupnjeva. Peći otprilike 20-ak minuta. U multipraktiku pomiješajte zajedno šećer u prahu, prašak za pecivo, sol, jaja, sok i izribanu koru od naranče. Preliti preko pripremljenog tijesta. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći oko 20-25min. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se hladi. Nakon toga staviti u frižider minimalno 2 sata da se fino stisne. Rezati na kockice i ukrasiti šećerom u prahu ili po želji.

Broj komentara: 11:

Nina kaže...

odlično mi zvuče ove kocke, a slike su ti fantastične

Shangri La Food kaže...

ajme divote domaće neprskane naranče..bogme se ne sjećam kad sam ih zadnji puta vidjela a kamoli jela..
kockice su fenomenalne..

sve naj naj naj u 2011.

Dajana kaže...

Obozavam ovakve kolace, vec dugo imam u planu raditi lemon bars, mozda se pretvore kao kod tebe u orange bars. Domace narance mogu samo sanjati, ali snaci cu se vec za bio

Sweet Green kaže...

na isti nacin pravim pitu od limuna (popularne lemon bars) a mogu misliti kako je tek ukusno s narancama, pa jos domacim...

Sweet Corner kaže...

kombinacija sa narancama mi zvuci puno bolje od limuna, jos i domace...super, svidja mi se jako!

Jovana kaže...

Savršeno izgledaju !!

Unknown kaže...

Slika je fantazija a naravno i ove kocke!

Vali kaže...

Obožavam kolače s narančom! Jos imaš domaće! Sjajno!

Shacky kaže...

Predivno, obožavam narandže u kolačima! Srećna nova godina i sve najbolje!

Branka - byB kaže...

odličan recept i u pravo vrijeme ! baš sam danas dobila domaće naranče sa Pelješca koje treba potrošiti :). Napraviti ću i ovaj kolač, predivno izgleda !!

Zelja kaže...

Ubelezeno i pravi se uskoro. I kod mene je gomila narandzi, na zalost nisu domace :(

Objavi komentar