nedjelja, 23. siječnja 2011.

Kompot od jabuka uz dodatak kardamoma


Nakon kompota od šljiva došao je na red i ovaj od jabuka. Nisam pretjerani ljubitelj jabuka. Uvijek radije odaberem neko drugo voće. Zato mi kompot od jabuka nije mirisao kao nešto privlačno. Osim ako ga ne obogatim nekim novim okusom. S okusom kardamoma sam se već prije upoznala dok sam pila kavu s dodatkom tog začina. Moram priznati da mi se prilično svidjelo. Kardamom je začin koji potječe iz Indije. Koristi se u pripremi svih slatkih jela, čaja i kave. Kao lijek se upotrebljava kod problema s mokrenjem i povišenom temperaturom.



Bez obzira na moju ljubav prema jabukama, kompot mi se jako svidio. Vjerovatno zbog kombinacije okusa cimeta, kardamoma i smeđeg šećera.



Kompot od jabuka uz dodatak kardamoma


1/2l vode
1 jabuka (reska, srednje veličine)
1 žličica cimeta
1 žličica smeđeg šećera
1/2 žličice mljevenog kardamoma

Isjeći jabuku na kockice. Kockice jabuke preliti vodom, dodati začine i šećer. Sve promiješati i staviti da prokuha. Kuhati par minuta, dok jabuke ne omekšaju.

Broj komentara: 6:

Jovana kaže...

Jednostavno, zdravo i ukusno!! Obožavam kompot od jabuka!! :-)))

Sweet Green kaže...

Ja bome obozavam jabuke, a i kardamom tako da bi mi se ovo sigurno svidjelo. a znas da bi mi bas i pasalo, boli me grlo i nikako da se ugrijem ovih dana, ovakvi receptici su prava blagodat...

Andrea kaže...

Meni su isto jabuke zadnje na listi voća koje volim. Ipak kolači od jabuka su mi dragi ali ni do koljena onim čokoladnim. Moram priznati da i mene privlači ova kombinacija s kardamomom koji mi je jedan od omiljenih začina. :)

Shangri La Food kaže...

ja sam u zadnje vrijeme poludila za jabukama u svim oblicima.. čaj, kolači, sok...

tako da ovaj receptić ide u folder jabuke :)))

Bite my cake kaže...

obožavam kardamom, jako mi se sviđa ovaj kompot :)
pozz

jubistacha kaže...

@Tamara: i ja ga volim. I stalno trazim nove nacine da ga ukomponiram.

Objavi komentar