petak, 25. veljače 2011.
Krušne mrvice s origanom
Ovo je samo ideja kako iskoristiti stari kruh. Svaka domaćica ima svoje načine kako da ga iskoristi. Ja sam probala ovaj i jako mi se dopao pa sam ga odlučila s vama podijeliti.
Baš se desilo da mi je ponestalo krušnih mrvica i da nam je ostala veća količina starog kruha. Stoga sam odlučila napraviti krušne mrvice. One su prilično bez okusa, ako izumemo okus kruha. I zato bi ih trebalo začiniti. Za početak sam probala s malo soli, maslinovim uljem i origanom. Drugi put ću probati neku drugu kombinaciju...
Krušne mrvice s origanom
Izrežite stari kruh na što sitnije kocke. Stavite ga u tepsiju za pečenje te polijte maslinovim uljem. Dodajte soli i origana po želji. Sve zajedno stavite u rernu na 180 stupnjeva i pecite dok kruh ne porumeni. Kada se kruh ohladio, stavite ga u blender/sjeckalicu i sameljite da dobijete sitne mrvice.
Napomena: kupovni kruh sadrži sol, tako da imajte to na umu pri dodavanju soli u krušne mrvice!
P.S. darivanje (giveaway) još traje pa vas rado pozivam da se uključite. Sretno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 13:
Super ideja, nikada mi nije palo na pamet da mogu pre mlevenja da se začine, odlično :D!!!
Jako mi se dopada ideja pravljenja prezli u kućnoj radinosti. Varijacije na temu su bezbrojne. Amerikanci imaju mrvice koje su već gotove sa svim mogućim biljem, tako da je ovo pun pogodak!
@Lenka: odlično je, a i skraćuje vrijeme kuhanja jer ne moraš dodavati začine posebno :)
@Jelena: nisam imala pojima da Amerikanci imaju već gotove sa svim mogućim biljem. Morat ću jednom skoknuti do USA ;)
un pane grattuggiato profumato al basilico! davvero un'idea geniale! baciiiii
Odlična ideja, ni meni nije palo na pamet začiniti kruh prije mljevenja!!
une très bonne idée de chapelure, à noter
bonne journée
ottima idea!!grazie!
Çok iştah açıcı görünüyor.
Super ideja, iako prezle rijetko korisitm mislim da bi recimo pohano meso s ovim poprimilo jednu potpuno novu dimenziju. :)
nikad mi nije palo na pamet staviti neki dodatak. Ja mrvice koristim isključivo one koje sama radim, baš ću isprobati tvoj recept
P.S.
Vidim link mog giveaway-a jel to znaći da želiš sudjelovati, nisam znala jer mi nisi rekla, sorry, ako je odgovor potvrdan da te od ovog tjedna znam uvrstiti
pa pa
@Ely: grazie.
@eda: ja sam radila krutone na sličan način pa mi palo napamet zašto ne ih samljeti i iskoristiti na taj način...
@Fimere: thank you.
@Federica: grazie. E una idea semplice...
@DAMLA: thank you.
@Andrea: ja često ubacim žlicu prezli u neki saftić da ga malo zgusnem. Na ovaj način ne moram dodavati sol i dodatne začine :)
@Good Ghost: probaj pa javi. Stavila sam link da ljudi vide i da se uključe u tvoj giveaway. Možeš me uključiti od ovog tjedna. Rado :)
Originalna ideja.
Jubi, da ne misliš da sam te zaboravila, jer nisam, ali ili sam ja potpuno neorganizirana ili se vrijeme stislo, ja ništa ne stižem. Jedino sve uvijek pogledam i pročitam, komentiranje mi nekako uvijek ostane bez svog termina. :)
Oduševio me šal,a i ove mrvice. Fotke su odlične! :)
Objavi komentar