srijeda, 25. svibnja 2011.

Peciva u obliku cvijeta


Ima tome već par tjedana kako sam odlučila mijesiti i peći domaći kruh. Jedan od razloga je što sam pročitala s čime nas sve "hrane" peciva i kruhovi koje kupimo u pekari. Drugi razlog je to što su za mene rijetke pekare koje zaista imaju fino pecivo.


Od šest pekara u mom kvartu, kad moram kupim isključivo u jednoj pekari. Jer zaista imaju ukusno pecivo, a i kruh se fino reže s tupim nožem :)
Kada god uhvatim malo vremena,  nešta zamijesim.Ili kruh ili neko pecivo, ovisno o prigodi. Sva sreća da postoji puno različitih recepata pa mogu svaki put isprobati nešta drugačije.


Od nekoliko isprobanih recepata uvijek se mogu izdvojiti favoriti. Tako vam i ja donosim naš posljednji hit, peciva u obliku cvijeta. Osim mekane i pjenaste strukture tijesta, ova peciva osvajaju i oblikom. Neobičan oblik je mene prvo i privukao da ih isprobam. Od tada sam ih pravila mnogo puta. Još nam nisu dosadila :)


Recept za peciva sam pronašla na Coolinarici. Recept vam donosi Meddina, a možete ga pogledati na ovom linku: Cvjetovi peciva.

P.S. Toliko mi se sviđa ta praksa da razmišljam o nabavci stroja za pečenje kruha. Mislim da postoji čak i opcija za pečenje peciva. To bi mi uistinu dalo malo više slobodnog vremena koje bih iskoristila za sebe ili pečenje kolača :)
Šta vi mislite o tome?

Broj komentara: 9:

Bite my cake kaže...

Odlična su ti peciva, nema boljeg od domaćihi ova vrhunski izgledaju. Obožavam se igrati s oblicima tijesta :) I ja sam jedno vrijeme razmišljala intenzivno o nabavci tog pekača pa privremeno odustala, iako mislim da je to zgodna spravica.

Josipa kaže...

Jubi, i ja sam razmišljala o tome što se sve nalazi u kupovnim kruhovima. Kad sam pročitala sastojke jednog kruha kupljenog u Intersparu, pala sam u nesvijest od silnih E-ova i sl. gluposti. Nažalost, ne stignem svaki dan sama praviti kruh, ali ponekad me uhvati manija pravljenja domaćeg kruha pa uživam. Jedini problem s tim je da su domaći puno ukusniji od kupovnih pa se teško suzdržim da ne pojedem veće količine. :)
Predivna su ti ova peciva, pogotovo s dodatkom jogurta. ;)

Marijana kaže...

Divna su! I ja sam ih odavno zabeležila, ali nisam još pravila!

Ana kaže...

Potpuno razumem o cemu pricas kada govoris o kupovnom hlebu. Ja sam apsolutno ne zadovoljna ponudom u lokalnim radnjama i zato sam kupila kucnu pekaru. Hleb je mnogo ukusniji i imas potpunu kontrolu nad sastojcima. Jedini problem, sto kaze Josipa, jeste sto je hleb jako ukusan, pa ne znas da se zaustavis:)

jubistacha kaže...

@Tamara: ako kupim pekač javit ću dojmove pa se možda opet predomisliš :)
@Josipa: ajme, je na čitam deklaracije (više) jer me ubijaju u pojam. Znam da je sve loše :)
@Marijana: hvala, probaj stvarno su fini!
@Ana: super, morat ću i ja nabaviti pekač. Samo moram pripaziti na količinu :)

Jovana kaže...

SJAJNO PECIVO!!!

Andrea kaže...

Krasno izgledaju Jubi, baš mi se sviđa ovaj oblik. :)

jubistacha kaže...

@Jovana & Andrea: hvala!

Branka - byB kaže...

Inače jedem vrlo malo kruha i peciva i kada me uhvati želja sve češće ih sama umjesim nego da ih kupujem. Moram priznati da već u samom okusu kupovnih osjetim da to nije to, previše svega dodanoga.
Ti si super napravila ova cvjetasta peciva. Meddina ima odlične recepte za razna peciva, super si ovo odabrala.

Objavi komentar