petak, 22. srpnja 2011.

Kremasti puding s okusom mente i kakaa


Opet puding!!! A što mogu kada nemam snage paliti pećnicu kada je vani ovako vruće. Jednostavno sam uzela odmor od pečenja kolača i uživam. Skupljam snagu i ideje za nove kombinacije. Kada je riječ o novim kombinacijama ovaj puding je upravo to. Menta i kakao jest možda već isprobana kombinacija, ali ne kada je o pudingu riječ (koliko ja znam ;)). Kakao se osjeti odmah, a menta tek nakon što progutate prvi zalogaj...



Kremasti puding s okusom mente i kakaa

1 l mlijeka
1 šaka listova mente
4 žlice kakaa
3 žlice šećera
75g maslaca
75g gustina

Staviti listiće mente u mlijeko i upaliti vatru. Kada je mlijeko provrilo skloniti s vatre i poklopljeno ostaviti da se ohladi. Kada se mlijeko ohladilo procijediti ga i odstraniti listiće mente. Odvojiti četiri žlice mlijeka sa strane, a ostatak vratiti na vatru. Pomiješati kakao, šećer i gustin te ih dodati u četiri žlice mlijeka. Sve zajedno fino promiješati da se izbjegne stvaranje grudica. Kada je mlijeko provrilo, skloniti ga s vatre te dodati pripremljenu mješavinu i skuhati puding. Kada je puding gotov skloniti ga s vatre te umiješati maslac. Miješati kremu dok se bude hladila da izbjegnete stvaranje površinske kore. Kremu prebaciti u čaše za serviranje te je staviti u frižider.

Broj komentara: 11:

Laka kuharica kaže...

Obožavam one tanke After Eight, pa ti je jasno da mi je ovo savršena kombinacija. Ali, eto problema: ove godine, k'o za vraga nemamo mente u vrtu, a sada je ne mogu naći ni u jednj trgovini u tegli (prije mjesec dana bilo ih je na bacanje). Osim što bih svakako napravila ovaj puding, napravila bih i jedan kolač koji imam već duže u pripremi. Izgleda da me netko zeza s mentom. Odličan desert za ljetne dane.

Bite my cake kaže...

čokolada (kakao) i menta-izvrsno!

Marina kaže...

Uf, obožavam pudinge, a ova kombinacija mi je fantastična!

Unknown kaže...

Uh, pravi domaći osvježavajući puding! Sastojci to obećavaju!

What's for dessert? kaže...

I mene je tvoj recept odmah asocirao na after eight ;-) Ne bih se bunila da je jedna čaša sad ispred mene

Andrea kaže...

Ajme Jubi meni ovo zvuči kao savršena ljetna kombinacija. Mora da je i osjvežavajuće i kremasto. :)
Fotke su ti divne, baš vidim veliki skok od tvojih početaka. :)

mignonne kaže...

Ooo, ovo je sigurno predobra kombinacija za ove nemoguce letnje vrucine, verujem da menta daje poseban "touch" cokoladi i da tako fino pasu jedno uz drugo!;)))

Nale Coolinarija kaže...

Meni bi prijalo upravo sada:) Baš mi se dopada kombinacija i deluje vrlo osvežavajuće. Potpuno te razumem zašto ne pališ pećnicu:))))

Branka - byB kaže...

Evo i mene na puding, zapravo sa pudinga :), upravo isproban ! Čim sam vidjela recept znala sam da ga pravim. Iako danas nije jedan od onih toplijih dana meni je ovaj puding baš odgovarao i zbilja je odličan. Hvala ti na receptu i preporučujem ga definitivno ! Slijedeći put ću ga napraviti mojim curama kada otiđem u Dbk.

jubistacha kaže...

@Katarzis: ja sam kupila mentu na placovskom štandu. Obožavam njen miris i okus...
@Tamara, Marina i Snježa: hvala!
@Tamara: i mene je After Eight inspirirao :)
@Andrea: baš godi dobiti tako fin kompliment od nekoga tko ti je jedan od uzora...
@mignonne: baš tako :)
@Nale: moja pećnica je otišla na godišnji odmor:)
@Branka: baš mi je drago da ti se svidio. I nadam se da će cure iz grada biti oduševljene ;)

lusitania kaže...

odlicno!!! volim sve sto ide na zlicu u ove vruce dane

Objavi komentar