ponedjeljak, 18. srpnja 2011.
Peciva s punjenjem od skute i češnjaka
Došlo je vrijeme da pregledam svoj draft i podijelim s vama ako nađem nešta zanimljivo. Znam da ovaj recept nije baš prigodan u ovo ljetno vrijeme, ali ako netko ima kod kuće klimu ili živi u malo hladnijim krajevima neka svakako proba. Ja sam radila ova peciva par puta za redom sve dok nisu zavladale ove tropske vrućine. Još nam nisu dosadila :)
Peciva s punjenjem od skute i češnjaka
500g glatkog brašna
1 žličica soli
300ml mlake vode
4 žlice lanenog ulja
1 žlica rižinog octa
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
nadjev (količine su odokativne i prilagodljive)
200g skute
4 režnja češnjaka
1 žlica ulja
Pomiješati brašno sol, šećer i suhi kvasac. U toplu vodu dodati rižin ocat. Napraviti rupu u brašnu te dodati laneno ulje. Sipati toplu vodu polako i mijesiti tijesto. Najbolje je ne izliti svu vodu odjednom jer vam možda neće sve trebati. Sve ovisi o sastavu brašna. Ako treba dodajte ostatak vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da odstoji barem pola sata na toplom mjestu. U međuvremenu spremite nadjev tako da pomiješate skutu, češnjak isjeckan na komadiće i malo ulja. Premijesite tijesto te ga podijelite na manje komade tj. kuglice. Dalje ide isto kao kod pravljenja buhtli. Razvaljati komad tijesta, utisnuti žlicu nadjeva i sve zajedno zatvoriti pazeći da nadjev ne iscuri. Peći u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 20-ak minuta.
Recept je prilagođen prema receptu iz novog broja časopisa Repete pod nazivom Domaća peciva. Hvala Majo!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 10:
punjenje je fenomenalno, peciva divno izgledaju!
Ovo mora biti jako fino. Super izgleda!
Zanimljivi sastojci: rižin ocat i laneno ulje:)
Uglavnom izvrsno izgleda, samo da prođu ove vrućine ne primičem pećnici iako imam klimu:)
Mmmmm, nista lepse od mirisa domaceg peciva :)
Kod mene je zima i idealna prilika da probam ova tvoja zanimljiva peciva.
Fini su!!!
Po sastavu mora da su izvrsni, a tako i izgledaju!
Perfektan nadjev u savršenom tijestu! Recept već pospremljen :)
@Tamara i Tamara: hvala!
@Snjeza: rizin ocat zato jer nije jako kiseo, laneno ulje zato jer je jako zdravo!
@MilaJeDraga: hvala!
@Jasna: uzivajte u zimskim radostima...
@Vera: hvala!
@Tadeja: hvala!
@Maja: i nama se nadjev jako svidio...
A ja jedva cekam da mi beba malo poraste pa cu probati SVE! Jednostavno je neodoljivo!
Objavi komentar