utorak, 20. prosinca 2011.

Voćni jogurt (s ekstra velikim komadima voća :))


Sjećate se reklame za voćni jogurt iz koje dolazi ova legendarna rečenica: s ekstra velikim komadima voća? E pa ovaj jogurt je upravo to. Koliko veliki komadi voća će biti unutra ovisi o vama. Slatkoća isto tako ovisi o vama. Ja ne volim kupovne voćne jogurte upravo zato jer su preslatki. Jedini koji sam mogla pojesti jest onaj s okusom višnje. U njemu bi se koliko toliko osjetilo nešta drugo osim šećera. 



Obične jogurte obožavam i jedem kad god stignem. Zato sam se pomalo zasitila i poželjela napraviti nešta drugačije. Količine namirnica u receptu su navedene odokativno i podložne su promjeni.


Voćni jogurt s jagodama
 (za tri osobe)
šaka jagoda (smrznutih)
1 žlica šećera
1 žlica vode
2 jogurta (2x180g)
prašasti plodovi (sitno nasjeckani, po želji)

 U zdjelici pomiješati jagode i šećer te ih ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi. Sve zajedno staviti na laganu vatru uz dodatak vode. Kuhati dok jagode ne omekšaju. Ohlađene jagode sipati u predviđene čaše te na vrh dodati jogurt. Prije serviranja ukrasiti s orašastim plodovima.


 

P.S. Ako više volite slađe onda savjetujem da povećate količinu šećera ili na kraju umješajte žlicu javorovog sirupa. Ja sam koristila jagode, a vi možete ono što imate trenutno u zamrzivaču. Vjerujem da je s višnjama ili malinama isto tako odličan jogurt!

Broj komentara: 12:

Laka kuharica kaže...

Fermentirano mlijeko obožavam u bilo kojem obliku, ali voćne jogurte, tj. zaslađene jogurte, nikada nisam jela jer ne mogu pojmiti da netko tako divan okus kvari šećerom! Naročito ne volim gledati kako to mame kupuju djeci. Ova tvoja varijanta je prihvatljiva, ali za mene bez šećera, samo s voćem.

Bite my cake kaže...

ni ja ne volim kupovne voćne jogurte,u žasni su mi. Ovo tvoje je prava stvar :)

jasna varcakovic kaže...

Odlican osvjezavajuci i nekalorican desert!

Petra Kranjica kaže...

Ni ja ne volim voćne jogurte, mislim da bih mogla promijeniti mišljenje ako probam ovaj tvoj.

What's for dessert? kaže...

Naviknuli smo se na božanstveni okus jogurta mljekare iz Južnog Tirola. Jedva čekam da ga upotrijebim na tvoj način, smiješe mu se borovnice.

Dunja kaže...

Smrznuto bobičasto voće u jogurtu mi je fantazija, bolje nego šlag, odlična ideja za fini doručak.

Tanja Leković kaže...

Mnogo volim voćni jogurt i moram probati da ga napravim i sama.

Nada kaže...

Super, ovo ću baš isprobati, svi u kući volimo voćne jogurte, osim bake ona voli obične čvrste ..to mi ponekad bude kao popodnevni desert! Slikice baš lijepe!

Monika kaže...

Taman po mom guštu. Kupovne jogurte isto ne volim jer su mi preslatki, ali ovaj tvoj bih s guštom smazala!

Cinnamon and Thyme kaže...

Super ti je ovo! Nisam ni ja fan vočnih jogurta iz trgovine... A ovo domače je krasno!

Anonimno kaže...

vidim da ovdje nitko ne voli voćne jogurte, a meni jedino voćni jogurt je koliko toliko podnošljiv i prisilm ga se pojesti, obični jogurt ne mogu ni pomirisati, ako bi se ovo odlučila napraviti doma morala bi dobro zasladiti i dodati neke arome da bih jela
no u svakom slučaju ovo je odlična ideja za napraviti jogurt po vlastitom ukusu

Maja kaže...

Ja obožavam voćne jogurte u onim rijetkim prilikama :)

Objavi komentar