utorak, 26. lipnja 2012.

Suknjica



U zadnje vrijeme rijetko kada uspijem odvojiti par trenutaka da sjednem za mašinu i napravim makar trakicu za kosu. A kamoli nešta kompliciranije? Sva sreća da se zaredalo par neradnih dana tj. blagdana pa sam uspjela dovršiti ovaj projekt koji je dugo čekao da dođe na red.


Riječ je o komadu tkanine veličine otprilike 55cmx50cm. Kako je kod nas teško naći tkaninu s zanimljivim uzorkom za male djevojčice ja sam odlučila to naručiti online. Ova je došla iz jednog super dućana zanimljivog naziva: Fabric Rehab.
Zbog ograničenosti vremena, a i veličine tkanine odlučila sam napraviti jednostavnu suknjicu.  Odrezala sam jednu traku veličine tri cm cijelom dužinom tkanine. Izmjerila sam otprilike širinu suknjice i dodala još par cm da ne bude uska. Zatim sam odrezala višak tkanine i spojila dva kraja da dobijem kostur suknjice. Onu traku od duljine tri cm sam porubila te naborala i prišila na rub od suknje. Drugi rub sam zavrnula da dobijem mjesto gdje ću uvući traku koju ću zategnuti da suknjica ne spada. Zatim sam odredila prednju stranu i na prednjoj strani napravila dva otvora kroz koje ću uvući traku.  Od ostatka tkanine sam napravila traku i uvukla je. Na oba vrha trake sam napravila dva čvora koja trebaju izgledati dekorativno, a imaju funkciju sprečavanja da trakica pobjegne.


P.S. nadam se da ste razumjeli postupak. Nemam detaljne slike jer sam se žurila i nisam imala vremena namještati fotić. Nadam se da sam vas uspjela inspirirati da i vi napravite nešta brzo i zanimljivo za vaše najmlađe...

Broj komentara: 12:

Anja kaže...

Jako je sladak uzorak! A suknjicu bih bome i ja takvu nosila, samo neke druge boje, ova je baš za najmlađe :) Divna je!

anngelpie kaže...

...ajme..preslatka suknjica...!!
...kad vidim ovakve slatke stvari za djevojčice, sva se rastopim...a doma imam dva klipana ...sami prinčevi kod mene...trebala bi mi jedna princeza... :))

jubistacha kaže...

@Anja: i ja bih je rado nosila bez obzira na uzorak i boju ;)
@anngelpie: hvala! Pa i prinčevi trebaju odjeću. Od ovoga bi se mogao napraviti preslatki šorc ;)

Unknown kaže...

Preslatka je suknjica amogu misliti malenu kako je slatka u njoj!
Nikada nisam naručivala takve stvari online. Niti ne znam te online dućane. Tražim po našim dućanima mebl štof (hoću presvući stolice) i nisam ništa pametno našla!

jubistacha kaže...

@Snježa: što je najvažnije i malenoj se jako sviđa. Danima je pričala o ptičicama na suknji. Nego ako u blizini imaš dućan koji se zove Emporio tamo možeš pronaći cijeli dio s tkaninama za pokućstvo!

Gordana kaže...

Preslatka je :)

Tamara kaže...

kad ti to napišeš izgleda tako jednostavno!!
tkanina je jako slatka

Maja kaže...

Presladak uzorak! Svaka ti čast, kako si to opisala, čak mi dođe da se i sama upustim u šivaće avanture :)

jubistacha kaže...

@Gordana: hvala!
@Tamara: jednostavno je, nema se šta pogriješiti:)
@Maja: hvala! Samo naprijed, sigurna sam da ćeš nešta lijepo napraviti...

Nevena kaže...

divna suknjica! blago tebi što znaš da šiješ!!!

Anja Marsic kaže...

Dobro je Nevena rekla, sve bi dala da si mogu sama nešto sašiti, uh! Suknjica je preeeslatka, ja bi takvu, pa šta onda što više nisam mala curica tra la laaa :D

Tadeja kaže...

Preslatka je! :)

Objavi komentar