petak, 29. ožujka 2013.

Puding od čokolade i kikiriki maslaca




Ovaj puding je toliko jednostavan za napraviti da sam ga do sada radila par puta i svaki put ga zaboravim slikati jer se pojede brzinom svjetlosti. Odličan omjer okusa i teksture: slatko, slano, po malo gorko (ovisi o kvaliteti čokolade) i hrskavo (ovisi o kikiriki maslacu).


Puding od čokolade i kikiriki maslaca

(recept je prilagođen prema originalu )

1/4 šalice smeđeg šećera
2 žlice gustina
2 žlice kakaa u prahu
1 +1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade (iskidane na komadiće)
1/4 šalice hrskavog kikiriki maslaca

Pomiješati šećer, gustin i kakao. Dodati mlijeko i slatko vrhnje miješajući dok se smjesa ne poveže. Staviti na vatru i ostaviti da provrije. Kuhati jednu minutu dok se smjesa ne zgusne. Maknuti s vatre. Dodati čokoladu i kikiriki maslac miješajući dok se ne dobije glatka smjesa. Podijeliti u zdjelice i ukrasiti ili komadićima kikirikija ili žlicom kikiriki maslaca.

Broj komentara: 8:

Laka kuharica kaže...

Moja dva najdraža okusa zajedno! Ovo je jako opasan recept jer je za mene isto što za ovisnika koji se liječi nutkanje najdražom drogom. Svejedno, jednom se živi (valjda i oni jadni tako misle).

Anja kaže...

Obavezno spremam recept jer znam da toj kombinaciji ne mogu odoljeti :)))

Tamara kaže...

ajme, ovo je božanstveno!!

jubistacha kaže...

@Laka kuharica: ima nas još koji ne mogu odoliti ovoj kombinaciji ;)
@Anja: slažem se ;)

jubistacha kaže...

@Tamara: ;)

Petra Kranjica kaže...

Krasno izgleda, moram probati napraviti možda zavolim kikiriki maslac.

Anonimno kaže...

uuuu, išla sam neki dan raditi keksiće s kikiriki maslacem, ali mi ga nestalo doma! Razlog više za kupnju ;)

Foozdarije kaže...

Ovo je ludilo! Radila neki dan, nestalo u roku - keks;)

Objavi komentar