Iako na početku nisam očekivala previše od ovog kolača moram priznati da sam ugodno iznenađena. Odlična kombinacija okusa badema, sira i limunove korice u tragovima. Ovaj kolač definitivno zaslužuje da se ovdje zapiše. Još jedan plus: krema je gotova za par minuta. Dok se krema hladi napravite košarice. Kada se košarice ohlade ne preostaje ništa nego ih napuniti kremom i uživati.
Sutradan su još bolje ;)
Košarice s kremom od sira
za koru
2 šalice mljevenih badema
6 žlica (vrhom punih) kokosovog maslaca (ili običnog maslaca, otopljenog oko 85g)
2 žlice (vrhom pune) rižinog sladila (ili nekog drugog tipa javorovg sirupa, meda i sl.)
1 žličica svježe naribane limunove korice
za kremu
225 g svježeg ricota sira
1 šalica slatkog vrhnja
1/4 šalice sladila po želji (rižino, javorov sirup, med i sl.)
1 žličica ribane limunove korice
borovnice (za ukras)
Pomiješati mljevene bademe i koricu limuna. Dodati zaslađivač i maslac. Formirati kompaktnu smjesu. Utisnuti smjesu u male kalupiće (12-14 komada) ili u jedan veliki kalup.
Izmiksati slatko vrhnje zajedno sa sladilom dok se ne dobije čvrsta smjesa. Dodati ricotu i koricu limuna. Ostaviti kremu dvadesetak minuta u frižideru da se stisne. Za to vrijeme staviti košarice da se peku na 175 stupnjeva 15-ak minuta (ili dok rubovi potamne). Kada se ohlade staviti pripremljenu kremu i ukrasiti po želji...
P.S. recept za koru i kremu prilagođeni prema originalu (kora, krema)!
Broj komentara: 6:
Krasno :). Moj dečko ima sad dietu (jedan mesec gluten free). Nije mi još jasno kako čemo to izvesti ali pokušat čemo :). Hvala na receptu :).
Odlično! Pamtim i radit ću jer često zatrebam neki recept bez glutena :)
Odlično, samo ću ja probati da ih napravim sa stevijom umesto sirupa. Bademi su čudo u ovakvim receptima!
krasne! i kod mene danas nešto bez šećera :)
Ovo je baš odlično. Jako mi se sviđaju ovi tvoji recepti koji imaju dodanu vrijednost, da tako velim: fini su, a opet zdravi koliko to najviše slatko može biti. I prekrasno izgledaju!
Baš su zgodne!
Objavi komentar