subota, 20. travnja 2013.
Kruh s rikolom i češnjakom
Već sam davno napisala kako izbjegavamo (koliko je to moguće) kupovati pekarske proizvode. Već imamo poveliku bazu najdražih kruhova i peciva koje svi u obitelji volimo. Ovaj put sam odlučila napraviti nešto skroz drugačije (za promjenu). U originalu ide pečeni češnjak i mladi špinat.
Kao i uvijek ja sam napravila par izmjena da upotrijebim ono što sam našla u frižideru ;)
Kruh s rikolom i češnjakom
(recpet je prilagođen prema originalu)
1+3/4 šalice zobenog brašna (ima ga za kupiti u DM-u ili sameljite sitno zobene pahuljice)
6 žlica mljevenih badema
3 žlice lanenih sjemenki
2 žlice sušenog origana
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli i papra
1/2 žličice sode bikarbone
2 veća jaja
1 šalica kiselog vrhnja
1/4 šalice maslaca (otopiti)
svježi češnjak (po želji)
svježa rikola (po želji)
U velikoj zdjeli pomiješati sve suhe sastojke osim rikole. U drugoj zdjeli izmiksati jaja. U jaja umiješati maslac i kiselo vrhnje. Dodati i sitno nasjeckani češnjak. Pomiješati suhe i mokre sastojke (dodati mokre i suhe) i miješati dok se sve fino ne poveže. Na kraju lagano umiješati rikolu (isjeckanu na sitnije komade). Paziti da se ne pretjera s miješanjem!
Smjesu staviti u pripremljeni kalup te u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Peći kruh oko sat vremena (test čačkalicom!).
Napomena:
konzistencija kruha je rahla. Prije rezanja ostaviti ga da se skroz ohladi da se ne mrvi ;)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 10:
divno!! Moram isprobat, definitivno! Mmmm, još ću ja ubacit malo feta sira.... mljac!
Predobro!!
Prekrasno! Moram isprobati uskoro!
Pa ova ideja s rikolom (ili špinatom) je prekul, nisam dosad radila takve kruhove. Inače jako volim domaće, i peći i jesti, taj okus je nenadmašan.
Bas zanimljivo!
Mora da je zbilja odličan! Savjet da se ostavi da se posve ohladi je vrlo okrutan:)) Jer, da vidim onog tko ne voli jesti vruči kruh, barem okrajak.
do ovuda mi miriše! super :)
Ne volim ostavljati obecanja da cu nesto sigurno isprobati, a znas i sama da je na to-do popisu uvijek guzva :) Ali imam zobeno brasno i recept mi se jako jako svidja. Poklope li se zivijezde, zamirisat ce pecnica ovih dana...
Kao što rekoh: http://jazzykitchen.net/kruh-s-rikulom-i-cesnjakom-salad-rocket-and-garlic-bread/ TA-DAA :)
NJAAMMM!!! Ovo moram probati...recept spremljen i čeka! :)
Objavi komentar