ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Razljevak od tikvica


Sezona tikvica je u tijeku zato ako niste do sada probali, pravo je vrijeme za jedno brzinsko i ukusno jelo. I što je najbolje može se jesti za doručak, kao prilog za ručak ili uz dodatak salate za večeru. Što god izabrali sigurna sam da će vam se svidjeti.



 
Razljevak od tikvica
(za kalup promjera 20 cm)

1/2 kg ribanih tikvica
2 žlice milerama
sol, papar
2 jaja
brašno (prema potrebi)
ribani sir parmezan (po želji)
ribani sir tipa ementaler ili gouda (po želji)

Tikvice staviti u zdjelu i posoliti ih te ostaviti dvadesetak minuta da puste vodu.  U drugoj zdjeli miksati dva jaja. Dodati mileram i miješati dok se smjesa ne izjednači. Dodati sol, papar i parmezan (po želji). Umiješati brašno (žlicu po žlicu) dok se ne dobije smjesa gušća od one za palačinke. Laganim pokretima umiješati prethodno iscijeđene tikvice. U pripremljni kalup sipati smjesu i peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta (test čačkalicom). Čim isključite pečnicu na razljevak dodati ribani sir i ostaviti u toploj pećnici da se sir otopi.

1 komentar:

Objavi komentar