Kako se to desilo da još nisam radila domaći raffallo nemam pojma. Možda zato jer nisam pretjerani ljubitelj kupovnog originala? Oh kako sam bila u krivu ;)
Prema mom mišljenju ovaj raffaello nema nikakve veze s originalom.
Ovo je tako sočno, mekano, pahuljasto i nadasve prekrasno savršenstvo. Radila sam i s lješnjakom i bez lješnjaka u sredini. Meni osobno mnogo bolje s lješnjakom iako ima i onih kojima to smeta. Jedina napomena u vezi ovog recepta jest da prvo probate napraviti pola jer se od originalne količine dobije jako velik broj raffaellića ;)
Raffaello
original recepta možete naći na blogu Reci peci
Ja ću ga ovdje samo c/p ;)
- 1/2 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
- 30 dag kokosa
- 25 dag margarina
- 25 dag šećera u prahu
- cijeli lješnjaci ili bademi
- Skuhati pudinge u 1/2 l mlijeka.
- Dodati kokos, dobro promiješati i malo rashladiti.
- Tada dodati dobro izrađen margarin sa 25 dag šećera u prahu.
- Sve dobro rashladiti da se stisne pa raditi kuglice. U svaku staviti po jedan lješnjak ili badem pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.
Broj komentara: 5:
Radila sam raffaelo kuglice s mlijekom u prahu. Ovo je sigurno jeftinija varijanta, a ne bih se čudila da je i ukusniji :)
sviđa mi se i ova verzija s pudingom! jako fino :)
Obožavam rafaello u svim verzijama. Jako lijepo :)
@Amaterka: nisam probala kuglice s mlijekom u prahu pa ne mogu reći jesu li ove ukusnije :)
@Tamara: hvala!
@Anja: hvala!
ako se ne varam radila sam ih baš po tom receptu za Božić i zbilja su bili fini...jako jako fini
Objavi komentar