utorak, 14. siječnja 2014.

Domaći raffaello


Kako se to desilo da još nisam radila domaći raffallo nemam pojma. Možda zato jer nisam pretjerani ljubitelj kupovnog originala? Oh kako sam bila u krivu ;)
Prema mom mišljenju ovaj raffaello nema nikakve veze s originalom.

Ovo je tako sočno, mekano, pahuljasto i nadasve prekrasno savršenstvo. Radila sam i s lješnjakom i bez lješnjaka u sredini. Meni osobno mnogo bolje s lješnjakom iako ima i onih kojima to smeta. Jedina napomena u vezi ovog recepta jest da prvo probate napraviti pola jer se od originalne količine dobije jako velik broj raffaellića ;)


Raffaello
original recepta možete naći na blogu  Reci peci
Ja ću ga ovdje samo c/p ;)
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera
  • 30 dag kokosa
  • 25 dag margarina
  • 25 dag šećera u prahu
  • cijeli lješnjaci ili bademi
Priprema:
  1. Skuhati pudinge u 1/2 l mlijeka.
  2. Dodati kokos, dobro promiješati i malo rashladiti.
  3. Tada dodati dobro izrađen margarin sa 25 dag šećera u prahu.
  4. Sve dobro rashladiti da se stisne pa raditi kuglice. U svaku staviti po jedan lješnjak ili badem pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.



Broj komentara: 5:

Amaterka kaže...

Radila sam raffaelo kuglice s mlijekom u prahu. Ovo je sigurno jeftinija varijanta, a ne bih se čudila da je i ukusniji :)

Bite my cake kaže...

sviđa mi se i ova verzija s pudingom! jako fino :)

Anja kaže...

Obožavam rafaello u svim verzijama. Jako lijepo :)

jubistacha kaže...

@Amaterka: nisam probala kuglice s mlijekom u prahu pa ne mogu reći jesu li ove ukusnije :)
@Tamara: hvala!
@Anja: hvala!

Unique Hrebina kaže...

ako se ne varam radila sam ih baš po tom receptu za Božić i zbilja su bili fini...jako jako fini

Objavi komentar