utorak, 18. veljače 2014.

Smrznuti jogurt s okusom manga i đumbira


U naslov je trebalo dodati i banane. To su gotovo svi sastojci koji vam trebaju za pripremu ove jednostavne slastice. Rijetko kupujem egzotično voće jer ga nemamo naviku jesti. Osim toga ja ću uvijek prije izabrati sezonsku i lokalnu namirnicu prije uvozne i one van sezone.

Mango sam sasvim slučajno našla na akciji u jednom mega super marketu i odlučila kupiti. Tada još nisam znala što ću s njim. Nakon kratke konzultacije na netu i sa sadržajem frižidera odluka je pala na smrznuti jogurt ;)

Smrznuti jogurt s okusom manga i đumbira

1 zreli mango
200g jogurta
1 banana (veća)
1 žličica đumbira u prahu (može i svježi. U tom slučaju pripaziti na količinu ;))
1 žlica meda

Očistiti mango i isjeći na kocke. U blenderu smiksati bananu, mango i jogurt. Dodati đumbir i med. Dodati još meda ako vam nije dovoljno slatko. Sve zajedno staviti u zamrzivač na par sati. Prije posluživanja ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Ukrasiti po želji.

Broj komentara: 5:

Laka kuharica kaže...

Ti uvijek imaš odlične, primamljive i zdrave recepte. često kupim mango i ananas jer su uvijek na nekoj akciji, pa ih jedemo svježe ili radim kolač, ali ovo je zbilja odlična kombinacija koju moram isprobati. I đumbir mi stoji duže vrijeme u frižideru ...

jubistacha kaže...

Odlično. Javi mi kako je ispalo. Sada sam skužila da sam napisala jedna žličica đumbira. Pri tom sam mislila na mljeveni u prahu. Možda sa svježim treba količinu treba prilagoditi nepcu ;)

Tamara kaže...

ja nikako da isprobam taj famozni sladoled s bazom od banane!
moram to hitno ispraviti

Make it Healthy kaže...

Super, ovo radim! :)

Petra Kranjica kaže...

Super izgleda.

Objavi komentar