četvrtak, 30. listopada 2014.
Jesenski muffini
Sigurna sam da svi već imate svoj provjereni recept za muffine. S njime ste sigurni da će muffini uvijek narasti i biti savršeno mekani. Kod mene upravo ovaj recept spada u tu kategoriju. Radila sam ga do sada mnogo puta i svaki put sam jako zadovoljna.
Mogućnosti i kombinacije su prepuštene vama na volju. Ja vam ovaj put predlažem kombinaciju s jabukama i lješnjacima!
Jesenski muffini
2 jaja
100 ml mlijeka
100 ml jogurta
75 ml ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
325g pšeničnog brašna
3 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 žličica cimeta
70g smeđeg šećera
2 manje jabuke (ribane)
sjeckani lješnjaci (za posipanje po vrhu)
U pripremljenoj zdjeli izmiksati jaja. Dodati mlijeko, jogurt ulje i vanilin ekstrakt. U drugoj zdijeli pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet. Dodati šećer i sve zajedno pomiješati. U zdijelu sa suhim sastojcima umiješati mokre sastojke. Na kraju umiješati ribane jabuke. Smjesu podijeliti u kalupe za muffine. Po vrhu svakog muffina rasprorediti sjeckane lješnjake. Sve zajedno staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva da se peče 20-ak minuta.
P.S.
umjesto jabuka možete uzeti bilo koje bobičasto voće ili banane.
Recept za Fruity breakfast muffins iz knjige Rachel's favourite food at home je poslužio kao inspiracija za Jesenske muffine.
Oznake:
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 6:
Pravi jesenski muffin verujem da je vrlo ukusan
@Daniela: je, meni je ovo savršena kombinacija!
Divno izgledaju!
i moj omiljeni muffin recept izgleda vrlo slično :)
baš su krasni¨¨
@Petra: hvala draga!
@Tina: ajd nabaci receptić ako budeš imala vremena.
@Tamara: hvala draga!
Objavi komentar