nedjelja, 24. siječnja 2016.

Mango panna cotta



Panna cotta (kuhano vrhnje) je jednostavan desert koji po kvaliteti ni malo ne zaostaje za nekim kompliciranijim desertima. Nježna mekoća slatkog vrhnja uz savršeno poslagana zrnca vanilije i dodatak ruma u tragovima čine ovu slasticu neodoljivom.

Još kada se na vrh stavi neki preljev savršenstvo upravo postaje još bolje (ako je to ikako moguće). U ovoj kombinaciji s preljevom od manga iz DM-a, slobodno možemo reći da je desert gotov za pet minuta. Naravno, ako ne računamo vrijeme potrebno za hlađenje panna cotte u frižideru.


Panna cotta (s preljevom od manga)
(za 5 porcija)

3 listića želatine (ima za kupiti u Lidlu)
250ml punomasnog mlijeka (ukusnije nego s onim smanjene masnoće)
250ml slatkog vrhnja
zrnca vanilije
1 žlica ruma za kolače
20g šećera

Namočiti listiće želatine u hladnu vodu. Pomiješati mlijeko, slatko vrhnje, šećer i rum te zagrijati na vatri dok se šećer ne istopi. Dodati zrnca vanilije. Skinuti mlijeko s vatre, te umiješati otopljenu i dobro ocijeđenu želatinu. Miješati dok se želatina ne otopi. Smjesu izliti u kalupe i staviti u frižider da se stisne. Prije serviranja preliti preljevom od manga (ili nekim drugim po želji).

- na blogu još postoji sličan recept za panna cottu s preljevom dulche de leche

4 komentara:

Laka kuharica kaže...

Izgleda jako nježno, profinjeno i primamljivo. Odlučujem se na gledanje jer ne radim ništa sa želatinom. (Ja bih tu polizala samo mango!:))

Dilajla kaže...

Meni se jako sviđa i jako je volim a nisam ni skužila u DM-u ovaj preljev od manga

Dilajla kaže...

Meni se jako sviđa i jako je volim a nisam ni skužila u DM-u ovaj preljev od manga

Tamara kaže...

fantastično, osobito s ovim preljevom

Objavi komentar