subota, 14. svibnja 2016.

Sirove truffle sa zobenim pahuljicama i orasima




Ako očekujete bogat i kremast okus čokolade s malo hrskavih oraha u kremi ili pak nekim drugim iznenađenjem, onda ove truffle nisu za vas. One su sirove, slatke i pune zdravih sastojaka...


Sirove truffle znači da ne morate provoditi vrijeme čekajući da se ispeku. To svakako dobro dođe kada dođu vrućine i sparine. Priprema je brza i jednostavna, mislim čak i da bi malo veće dijete bez problema ih pripremilo. Ako svaki dan za doručak jedete zobenu kašu onda će vam sastojci za ove truffle biti itekako poznati. Sigurna sam da sve sastojke za ove truffle možete pronaći u svojoj smočnici. Kao što znate zobene pahuljice su bogate mineralima i vlaknima. Orasi su bogati nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i vitaminima. Datulje su odličan izvor željeza, a kakao je bogat antioksidansima. Da ne duljim, evo recepta pa i sami isprobajte.




Sirove truffle sa zobenim pahuljicama i orasima

1 šalica (=250ml) zobenih pahuljica
1/2 šalice tostiranih i sjeckanih oraha
4 komada datulja (sitno isjeckati, najbolje u sjekaču ili blenderu)
2 žlice kakao praha
prstohvat soli
1/2 banane
1 ili 2 žlice mango sosa (ili jabučnog sosa, ima za kupit u DM-u)
tamna čokolada za preljev

Pomiješati zobene pahuljice i orahe (ostaviti par komada za ukras). Dodati kakao i sol. Sve zajedno dobro izmiješati. Vilicom bananu zgniječiti, te dodati datulje i jednu žlicu mango sosa. Umiješati mokre sastojke u suhe. Miješati kuhačom dok se ne dobije kompaktna smjesa. Ako je potrebno dodati još jednu žlicu mango sosa (ovisi o gustoći dobivene smjese). Od smjese formirati kuglice. Po želji ih preliti tamnom čokoladom i ukrasiti orasima.

4 komentara:

Laka kuharica kaže...

Ah, znam da je to zdravo, ali zobene pahuljice baš i ne jedem. Ja zaista očekujem da truffles budu grešno kremaste i bez puno hrskanja, osim ako su kao Rocher.:)

jubistacha kaže...

Zato sam i napisala na početku da ovo nisu one standardne truffle. Njihova tekstura je sličnija biskvitu nego kremastom ganache-u.
P.S. ja volim i kremaste i s lješnjacima ;)

prekratakdan kaže...

Sigurno je fino, probala nešto slično, zapravo puno je varijacija na temu :)

jubistacha kaže...

I to mi je super, svatko može prilagoditi svom ukusu i uživati u zdravom zalogaju ;)

Objavi komentar