srijeda, 26. studenoga 2008.

Junetina s rizom

Prije par dana sam odlucila da moram promjeniti sastav hrane koju jedem svakodnevno i odlucila sam probati junetinu. Kako nemam previse iskustva u spravljanu iste, moram priznati da sam se ugodno iznenadila. Dakle junetina s rizom se radi na sljedeci nacin:
1.pripremite kolicinu junetine prema vasim potrebama(ja sam uzela 500g), izrezite je na kockice i posolite
2.poprzite jedan luk srednje velicine na ulju ili maslacu (ja korisim kombinaciju maslaca i maslinovog ulja)
3.kad je luk poprimio staklastu boju, dodajte komibnaciju talijanskih zacina (ja koristim kombinaciju pod nazivom "Preparato per Bruschetta" a sastoji se od origana, ulja, ljutih papricica-peperonchina i bosiljka)
4.nakon toga dodajte vec pripremljeno meso
5.dinstajte junetinu tj.podlijevajte je vodom sve dok ne dobijete saft zeljene gustoce (ja sam dosta dugo saftala meso tako da je bilo jako gusto :)
6.probajte saft, ako treba dosolite ili popaprite...





Slika1. junetina izbliza
7.kao prilog uz junetinu ja sam napravila basmati rizu, a vi mozete njoke ili tjesteninu
8.rizu sam skuhala prema uputama s pakiranja s time da sam u nju dodala malo kurkume koja je dala prekrasnu zutu boju...

Slika2.junetina iz pticje perspektive

Nema komentara:

Objavi komentar