1.Kupiti listove za pite i savijače (ja sam koristila Tenine...)
2.Prije upotrebe izvaditi tijesto iz pecnice i rasiriti ga na vlazan ubrus, a drugim vlaznim ubrusom ga pokriti. Tako zamotano tijesto ostaviti 15-20 min da poprimi prvobitnu elasticnost.
3. Pripremiti nadjev po zelji: od mesa, sira voca ili povrca.
Ja sam napravila nadjev koji se sastojao od izribanih jabuka, cimeta, šećera, mljevenih badema i malo krušnih mrvica... (količine odredite prema vlastitoj želji)
4.Rasiriti jedan list na ravnu podlogu, poskropiti ga uljem ili maslacem, na njega staviti drugi list tijesta a na njega pripremljeni nadjev te oblikovati savijacu. Savijacu staviti u dobro namascenu tepsiju, preliti uljem, maslacem ili vrhnjem i peci u zagrijanoj pecnici oko 30min na temeperaturi
NAP. Upustvo za pripremanje je prepisano s omota u kojima se nalaze listovi za pite i savijače
1 komentar:
ostavljam komentar testa radi
Objavi komentar