petak, 26. prosinca 2008.

Slika1. Crno-bijeli vjencic


Crno-bijeli vjencici


Sastojci:

Tijesto:
300g glatkog brasna
200g maslaca
100g secera u prahu
1-2 jaja
malo soli
marmelada od ribiza ili malina za mazanje

Cokoladna glazura:
300g cokolade za kuhanje
30g mekanog margarina

Postupak:
Od svih sastojaka brzo umijesite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnome mjestu 30 minuta, zatim tijesto istanjite valjkom, 3mm debelo. Kalupom izrezite vjencice, a polovici keksa u sredini izrezite rupicu da dobijete vjencic. Izrezane kekse slozite na lim oblozen papirom pa ih pecite 8 do 10 minuta u pecnici koju ste ugrijali na 180 stupnjeva (ako koristite vruci zrak, pecnicu namjestite na 200 stupnjeva). Ohladene kekse sljepite marmeladom, zatim ih premazite glazurom.

Napomena:
Ja sam koristila kalupe koji su kompatibilni, tj. jedan od njih nema a drugi nema rupicu pa sam napravila jednaki broj jednih i drugih keksica, zaljepila ih s mermeladom i stavila glazuru preko njih. U originalnom receptu na glazuru ide i krema od zumanjaka ali ja to nisam radila. I ovako su ukusni :)


Nema komentara:

Objavi komentar