četvrtak, 17. prosinca 2009.
Krem juha od mrkve
Nešto zdravo i pogodno za hladne zimske dane. Dodatak đumbira ovu juhu čini posebnom.
Sastojci (za 4 osobe):
1 kg mrkve
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 l kokošje juhe
komadić korijena đumbira (3cm)
1 dl slatkog vrhnja za kuhanje
1/2 žličice curryja
2 žlice ulja
listiće peršina
sol
Ogulite i operite mrkve te ih narežite. Oljuštite luk i češnjak, a đumbir ogulite. Sve narežite i popržite na ulju. Umiješajte mkrvu, popržite pa zalijte juhom. Kuhajte otprilike 15 min. Sve sastojke smrvite mikserom u kašu. Vratite juhu i prema ukusu dosolite. Istucite slatko vrhnje s curryjem. Juhu podijelite u zagrijane tanjure pa ukrasite vrhnjem i peršinom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 9:
mrkva, curry + đumbira = savršena kombinacija za finu i zdravu juhicu ;)
Fina juhica. Ja bih samo djumbir preskočila. :)
Odlicna kombinacija. Djumbir i sargarepa se lepo upotpunjuju :)
Volim krem juhice, pogotovo od mrkve, ovo mi se čini kao jako ukusna kombinacija!
Super boje na fotkici!
super ideja..super juha
Ovo mi je jedna od najdražih juha. Odlična mi je kombinacija đumbira i mrkve. :)
Jako lepu boju ima.Ja sam inače od onih sto je grickaju nekada non-stop,čak sam i decu na to naučila:)
savrsena kombinacija, kao da si mene pitala:)
Obožavam šargarepu u svakom obliku... super je
Objavi komentar