srijeda, 20. listopada 2010.

Chilli con carne



Ovo je upravo ono što nam treba za nadolazeću zimu. Ako napravite veću količinu možda vam ostane i do proljeća ;) Ja sam radila po Nigellinom receptu za Cornbread topped chilli con carne. Recpet je super i slike su zakon, stvarno izgleda fino sa šeširićem od kukuruznog kruha. Nisam imala vremena za kukuruzni kruh pa je moj chilli s kruhom iz pekare. Izbacila sam grah jer ga ne volim (nisam nikada ni voljela). Paprike isto nisam stavila jer sam ih zaboravila kupiti, a sve ostalo je isto osim što sam štedila pri stavljanju kakaoa. Pošto je to prvi put da ga koristim u slanom jelu odlučila sam malo pripaziti na količinu. Zato moj chilli izgleda svijetlije i rjeđe od Nigellinog. Kombinacija kima, korijandera, čilija i kardamona je super. Cijela kuhinja je mirisala dok sam ih tukla da ih ubacim u jelo. Krajnji rezultat jest da sam jako zadovoljna i planiram ga raditi još koji put.

Broj komentara: 7:

Miodrag Surac kaže...

Zanimljiv recept i dobro izgleda...

Branka - byB kaže...

Odličan recept i mora biti fino ! Ja bih svakako stavila grah jer volim grah i grahorice svih vrsta. Začini u ovom receptu mi se posebno sviđaju !

gospodja Tralalalinski kaže...

Zanimljiva kombinacija zacina. A i kolicina je za manju četu. Ma, Nigellini recepti su zakon!

stocicu postavi se kaže...

Izgleda super!

Vali kaže...

Odlično! Obožavam! Samo bih i ja ubacila grah, njam njam!

Laka kuharica kaže...

Baš sam prekjučer radili prvi ovosezonski chili (po svojem, LK, receptu). Od Nigellinog se razlikuje utoliko što ne stavljam ketchup, kakao i kardamom. No, možda probam i tu varijantu, njezini recepti mi se jako sviđaju. Chili se obično radi s grahom (chili con carne with beans), ali ne mora, nego kao tvoj. Prema tome, sve varijante su super, ako čovjek voli chili.

Andrea kaže...

Jubi ovo zvuči savršeno i vrlo brzo će se ovo jelo naći na našem stolu. :)
Hvala na odličnom receptu. :)

Objavi komentar