četvrtak, 13. siječnja 2011.
Pečeni slanutak
"Od svih stvari na tom svijetu, stalna samo mijena jest." Petar Preradović
Nekoliko postova prije, u priči o Namazu od graška i tune izjavljujem kako ja ne volim slanutak. I tada ga stvarno nisam voljela. Desilo se da sam naišla na jedan zanimljiv recept i odluka je pala. Probati sada ili nikada. A ustvari sam htjela imati jedan "zdravi" dodatak ponuđenoj hrani na jednoj feštici. Slanutak sam napravila, probala ga i oduševila se. Moram priznati da ću ga i ubuduće rado konzumirati u ovom obliku. Ideju sam dobila kada sam vidjela Tadejin recept za Začinjeni pečeni slanutak i odmah se oduševila. Uostalom tko bi odolio njenim slikama, bojama i svim ostalim sadržajima...
Ovo je moja verzija recepta:
500g skuhanog slanutka
1 žličica mljevenih sjemenki korijandera
1 žličica origana
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica crnog papra
2 žličice slatke crvene paprike
2 žličice soli
Slanutak pomiješati s korijanderom, origanom i maslinovim uljem. Peći ga na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta. Pomiješati papar, papriku i sol. Nakon što je slanutak pečen uvaljati ga u prethodnu mješavinu. Prije posluživanja umiješati još jednu žlicu maslinovog ulja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 10:
Uh ja obozavam slanutak na sve nacine, pa tako i pecen. Doduse ja pravim samo s maslinovim, sol i chili u prahu. I pecem na 200 C, ali moji ispadnu kao grickalice, hrskavi.
Ovaj recept je došao u najbolje moguće vrijeme! Imam slanutak koji nikako iskoristiti, a sad konačno znam kako ću! :)))
Palo mi je na pamet da sam propustila na vrijeme se osvrnuti na jednu festicu ;), pa sam svratila na blog nadajuci se nekim osvrtima na nju! Hvala za recept, ja slanutak obozavam i stalno sam u potrazi za novim nacinima pripreme.
Tako je! Teško je odoliti njezinim slikama i receptićima! Znači, samo mi preostaje nabaviti slanutak!
mmmmmmmmmmm.....che bontà!!!complimenti!un abbraccio!
@Ornela: detalji slijede u sljedećem postu ;)
Eto baš mi je dragao da ti se slanutak svidio na kraju. Meni je on savršen i vrlo je zdrav, a ovaj recept je i meni zapeo za oko. Tebi je super ispao. :)
slanutak ne koristim previše, no volim ga, na ovaj način ga nisam probala ali vjerujem da bi mi se svidio
jedna od mojih omiljenih namirnica! Sviđa mi se na ovaj način na koji si ga spremila, divan recept. Jako fino i zdravo!
odličan je! upravo ga grickam, ne mogu pričekati niti da se ohladi... volim pikantno pa mi je pobjeglo malo više papra!
Objavi komentar