utorak, 3. svibnja 2011.

Običan puding od vanilije


Ovo ustvari nije recept, već jedna "kratka" priča o modlama za puding. Kupila sam ih sasvim slučajno. Moja mala cura i ja smo jedan dan napravile mini izlet. Uzele smo auto i odvezle se do jedne velike robne kuće. Robna kuća se zove Nama i nažalost su ostale još samo dvije. Prije davno, kada sam ja bila dijete u Zagrebu je bilo puno robnih kuća tj.Nama. Skoro na svakom koraku. I meni je stvarno bio gušt doći u Namu. Provozat se pokretnim stepenicama, provjeriti šta ima (novog) na odjelu igračaka. Uvijek sam gledala ima li novih Barbika ;)


Današnja Nama skoro nema ništa zajednično s onom prije. Naravno da se i danas tamo mogu kupiti igračke ali to nije to. Barem za mene. Danas više ne tražim ništa na odjelu za igračke već na odjelu za posuđe. To je i bio cilj našeg izleta. Međutim ja nisam imala pojima kako je zanimljivo kupovanje u društvu malog čovjeka. Ne samo zanimljivo, već i kreativno. Naime, trebaš naučiti na koji način izbjegavati opasna područja. Pod opasna područja spada cijeli dio gdje se prodaje porculansko posuđe i kristalne zdjele. I što na kraju ostane? Dio s plastičnim posuđem. Tamo se ništa ne može slomit, barem ne slučajno. Na odjelu plastike sam uspjela pogledati šta se nudi i tako sam našla ove zgodne modle za puding. Nisu bile skupe pa sam ih uzela ;)



Puding od vanilije u modlama
napravite puding od vanilije prema uputama na vrećici. Modle oplahnite vodom i u njih lijevajte puding. Kada se puding ohladi prebacite puding na tanjur za serviranje. Ukrasite po želji...

Broj komentara: 12:

Unknown kaže...

Kod tebe ni obični puding nje baš tako običan! Mislim da i dalje kupuješ igračke ali samo drugačije: suđe. To su naše igračke:))

Laka kuharica kaže...

Dok su mi djeca bila mala, često sam radila puding jer nisu voljeli mlijeko. Nikada od vanilije - taj okus mi je zadnji, i kod pudinga i kod sladoleda. Isto sam bila nabavila zgodne modlice i radila ga u njima, pa koji puta prelila sirupom od maline ili pomiješala dva okusa.... Uglavnom, volimo puding i sviđa mi se kao desert. Nikako mi se ne sviđa kada ga se koristi kao kremu u kolačima - to mi je prosto užasno!

Dilajla kaže...

A ja te kalupiće sad koristim za palentu kad su klinci narasli ,pitam se šta će biti s njima kada budem imala unuke ha,ha...

mignonne kaže...

Super su ti modlice, nadam se da ces uspeti da nabavis jos neku ovog oblika...meni je isto najzanimljiviji deo posete robnoj kuci ili nekom trznom centru, upravo razgledanje odeljka sa kuhinjskim priborom...ove bi modlice bile odlicne da se napune rizom, preokrenu i serviraju kao neki fini prilog.;))

jasna varcakovic kaže...

Obican ili ne fotka izgleda veoma primamljivo.
I ja sam volila 'Namu' i 'Domu' dok sam studirala u Osijeku.

Monika kaže...

modlice su super, baš dekorativno izgleda puding pripremljen u njima. fotka je predivna! :)

Maja kaže...

Divni su kalupići :)

Andrea kaže...

A vidim da su kalupići u funkciji. Super izgleda pudnig, a slike su divne. :)

Branka - byB kaže...

Dobro si napisala ovo za Namu, nije tamo više kao nekada ali ja svejedno često svratim pa taman da napravim samo "đir" i vidim što ima. Ove modle sam gledala, razmišljala da li da ih kupim ili ne, a kako puding baš ne radim često nisam ih kupila. Sada mi je žao jer kod tebe vidim kako jedan obični puding može izgledati jako lijepo i dekorativno. Idem opet vidjeti ima li još modli :)
Slikice su prekrasne !

jubistacha kaže...

@Snježa: pravo kažeš!
@Katarzis: meni je vanilija ok, nije specijalna ali može proći ;)
@Dilajla: hehe, kod mene će proći još dosta vremena...
@mignonne: odlična ideja.
@Jasna: hvala!
@Monika: hvala!
@Maja: hvala!
@Andrea: u funkciji su ;)
@Branka: i ja đirnem po Nami da vidim ima li šta zanimljivo ;)

Angela kaže...

meraviglioso !!

jubistacha kaže...

@Angela: grazie!

Objavi komentar