četvrtak, 20. rujna 2012.

Ekstra hrskavi krekeri



Krekeri su oduvijek bili moja omiljena grickalica. Zaboravila sam da je i njih moguće napraviti u vlastitoj kuhinji sve dok nisam vidjela recept na Tamarinom blogu. Od tada sam ih pravila mnogo puta u različitim verzijama.


Ova mi se posebno svidjela pa sam je odlučila podijeliti s vama. Napravila sam par mini izmjena pa ću napisati recept. Original možete potražiti na Tamarinom blogu. Samo vas molim da prije nego tamo odete ne stavite kuhati ručak. Ja ću biti kriva ako izgori ;)


Ekstra hrskavi krekeri

100g glatkog brašna
40g ribanog parmezana (ili sličnog sira)
2 žličice crnog sezama
1 žličica soli
2 žličice crvene paprike (blage, može se dio zamijeniti s ljutom)
2 žlice vrhom pune ulja
30-50ml vode (ovisi)
kukuruzno brašno (za ekstra hrskavost)

Pomiješati brašno, sir, sol, crni sezam i crvenu papriku. Dodati ulje. Dolijevati vodu polako i paralelno mijesiti tijesto. Staviti ga u prozirnu foliju i u frižider na par sati. Površinu na kojoj će se tijesto razvaljati posuti kukuruznim brašnom. Tijesto tanko razvaljati, te ga lagano posuti s kukuruznim brašnom. Rezati željene oblike. Staviti u lim i peći 8-10 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.


Broj komentara: 6:

What's for dessert? kaže...

Baš si me razveselila! Sviđaju mi se promjene koje si unjela u recept, pogotovo dodatak paprike. Domaći krekeri su baš zarazni, baš mame da ih stalno grickaš

Branka - byB kaže...

Moram priznati da i ja sve češće biram neki slani kreker umjesto slatkog keksića. Ovi su odlični i originalu i kod tebe. Super si ih napravila, jako lijepo izgledaju !

Anja kaže...

Prekrasno, a odmah su mi bili lijepi jer imaju žuti "odsjaj" i sad vidim da je to kukuruzno brašno koje jako volim :)

Dunja kaže...

Sjajno, baš tražim neke slane kekse.

Just Cake Girl kaže...

Baš imaju super naziv :))

Bite my cake kaže...

super im je naziv, i izgled, baš su slatki :)

Objavi komentar